Astfel de castraveți murați cu puțină sare cu siguranță că nu ați pregătit încă!

Castraveții murați și nu foarte sărați -rezultatul este unul nemaipomenit. Vă propunem să gătiți acești castraveți crocanți și delicioși!

Cantitatea ingredientelor este pentru un borcan de 2 litri, întrucât 1 kg de castraveți nu vor încăpea într-un borcan de 1,5 litri.

Ingrediente:

-1 kg castraveți;

-1 litru apă;

-2 foi de dafin;

-1 ardei chili;

-1 praf mărar;

-1 praf coriandru;

-2 frunze leurdă;

-2 frunze de coacăz;

-2 frunze de urzică;

-2 linguri sare;

-4 căței de usturoi;

-1 rădăcină de pătrunjel;

-1 praf de busuioc;

-1 praf cimbru;

-2 rădăcini țelină;

-2 frunze de vișin;

-1 sfeclă roșie.

Mod de preparare:

1.Pentru început pregătiți lichidul pentru murat. Dați apa în clocot și adăugați rădăcina de pătrunjel și foile de dafin. Acoperiți cratița și fierbeți totul timp de 15 minute. Stingeți focul și lăsați lichidul să se răcească. Dacă nu puneți rădăcină de pătrunjel atunci nu mai trebuie să fierbeți nimic, doar puneți foile de dafin și castraveții în borcan iar deasupra turnați apa de temperatura camerei.

2.Spălați castraveții și puneți-i în vasul în care se vor mura. Cel mai bine este să folosiți un vas de lut sau un borcan din sticlă, mai rar – cratiță emailată.

3.Pregătiți ingredientele uscate și sfecla roșie. În rețeta originală, condimentele, sarea și usturoiul sunt fărâmițate cu ajutorul pietrei pentru condimente. Puteți să folosiți mojarul de piatră cu pistil. Dacă nu aveți acest vas atunci dați usturoiul prin răzătoare mică și amestecați-l cu condimentele. Sfecla și țelina tăiați-le felii subțiri sau tocați-le mărunt. Bucătarii cu experiență adaugă și frunze de țelină.

4.Peste castraveți puneți piureul din condimente, sfecla roșie, țelina, ardeiul chili, frunzele de urzică, vișin, leurdă și coacăz. Turnați deasupra lichidul care a rămas și închideți borcanul cu capacul. Lăsați castraveții pentru 24 de ore la temperatura camerei și apoi adăugați sarea.

Castraveții ies foarte crocanți,serviți cu cartofi sau preparate din carne, sau  adăugați în diverse salate. Dacă vă plac castraveții murați însă nu foarte sărați atunci încercați această rețetă nouă și distribuiți-o și prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!