Atât de simplu și atât de delicios – tort cu gem și miez de nuci!

Desert minunat la ceai, pregătit din ingrediente accesibile, după o rețetă simplă și ușoară. Chiar și un începător se poate descurca cu ea. Toți care-l vor gusta vă vor mulțumi pentru un asemenea răsfăț!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 340-350 g de făină

– 150 g de unt sau de margarină;

– 1 ou;

– 1 linguriță de praf de copt;

– 1 praf de sare;

– 50 g de zahăr pudră sau de zahăr tos;

Pentru umplutură:

– 250-300 g de gem de afine;

– 80 g de miez de nuci;

– 1 lingură de zahăr pudră (opțional);

Pentru glazura de cacao:

– 50 g de unt;

– 2 linguri de zahăr;

– 3 linguri de pudră de cacao;

– 100 ml de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: cerneți făina într-un bol adânc. Adăugați zahărul pudră (sau tos), praful de copt și sarea. Amestecați. Apoi încorporați untul sau margarina topită.

2. Bateți oul într-un castron separat și adăugați-l în bol. Frământați aluatul final cu mâinile.

3. Presărați masa cu făină și transferați aluatul pe ea. Împăturiți-l în 4 bucăți egale – una un pic mai mare (baza) și 3 mai mici. Modelați-le în formă de bile, puneți-le pe o farfurie și acoperiți-le cu o folie alimentară. Dați-le la frigider pentru 20-30 de minute.

4. Pregătiți umplutura: tocați miezul de nuci cu ajutorul unui blender, apoi combinați-l cu zahărul pudră (opțional). De asemenea, pregătiți dulceața de afine.

5. Lucrând din nou pe suprafața de lucru presărată cu făină, întindeți bila cea mare de aluat într-un blat de formă rotundă și așezați-l în forma de copt cu diametrul de 20-22 cm. Modelați și marginile viitorului desert.

6. Adăugați aproximativ 2-3 linguri de dulceață peste el și presărați-o cu miez tocat de nuci. Apoi adăugați încă un blat de aluat. Continuați astfel stratificarea, până la ultimul blat de aluat.

7. Treceți cu dinții unei furculițe pe marginea blatului superior și înțepați-l cu un cuțit.

8. Coaceți desertul în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, timp de 30-40 de minute, în dependență de caracteristicile cuptorului dvs. Scoateți-l din cuptor, lăsați-l un pic să se răcească.

9. Pregătiți glazura de cacao, combinând toate ingredientele și turnați-o peste desert. Presărați-l cu miez tocat de nuci și dați-l la rece, până când se va închega complet.

10. Savurați deliciul obținut cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!