Ați mâncat vreodată clătite ca acestea? Rețeta are peste 100 de ani!

Astăzi vă prezentăm o rețetă deosebită de clătite, numite „Appam” și fiind originare din India de Sud. De obicei, acestea se pregătesc cu lapte de cocos, însă și varianta cu lapte de vaci este foarte reușită. Acestea se pregătesc la micul dejun sau chiar la cină și au un gust foarte bun. Sunt foarte simplu și ușor de pregătit. Vă provocăm să le încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 500 g de lapte;

– 100 g de zahăr (sau după gust);

– 1/4 dintr-o linguriță de sare;

– 1 ou;

– 40 g de făină de grâu;

– 200 g de făină de orez;

– 1 linguriță de drojdie uscată.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele într-o crăticioară. Adăugați sarea și zahărul și puneți vasul pe foc. Amestecați încontinuu și încălziți laptele până când zahărul se va topi complet. Temperatura laptelui nu trebuie să fie mai mare de 40-50°C.

2. Combinați făina de grâu cu cea de orez și drojdia uscată într-un bol adânc. Realizați o adâncitură în ea și adăugați oul.

3. După aceasta, turnați aproximativ jumătate din cantitatea de lapte într-un jet subțire și amestecați totul cu telul, până la omogenizare. Trebuie să obțineți un aluat cremos, fără cocoloașe.

4. După aceasta, turnați laptele rămas și continuați să amestecați cu telul. Compoziția finală trebuie să fie lichidă, ca pentru clătite.

5. Acoperiți bolul cu un prosop de bucătărie și lăsați aluatul să se fermenteze timp de 90 de minute.

6. Încingeți o tigaie mică wok la foc mic. Adăugați un polonic de aluat în ea. Apăsați un pic aluatul cu polonicul, ca să obțineți o mărginuță uniformă.

7. Apoi acoperiți vasul cu capacul și prăjiți clătita la foc mic, până când veți vedea că mărginuța s-a rumenit frumos iar aluat e transparent. Când îl atingeți cu degetele, acesta nu trebuie să se lipească.

8. Coaceți astfel toate clătitele și scoateți-le pe o grilă de metal să se răcească puțin. După aceasta, le puteți savura cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New