Bicarbonatul de sodiu pentru castraveți – cum poate fi utilizat pentru a obține o recoltă bogată!

Dar dvs. ați știut că bicarbonatul de sodiu este bun de folosit pentru a crește recolta de castraveți? Acest alcalin este un agent antibacterian și antifungic foarte eficient și, pe lângă utilizarea în bucătărie, să știți că este bun și în grădină.

Bicarbonatul de sodiu este un medicament sigur și destul de eficient pentru multe boli și unii dăunători ai plantelor. În special, se descurcă bine cu prevenirea făinării la castraveți, care sunt cel mai afectați de această boală fungică.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu nu este tolerat de afide, acarieni și alți dăunători. Dacă este utilizat corect, el nu numai că nu va provoca niciun rău plantelor dar și insectelor benefice, inclusiv albinelor.

Pentru prepararea unei soluții pe bază de bicarbonat, veți avea nevoie de:

– 10 l de apă caldă;

– 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu;

– 50 g de săpun de rufe;

Mod de preparare:

1. Diluați bicarbonatul de sodiu în 10 l de apă caldă. După aceasta, dați săpunul de rufe printr-o răzătoare, diluați-l într-un recipient separat cu apă fierbinte, apoi turnați-l în găleată. Amestecați foarte bine.

Săpunul este și el un alcalin care afectează negativ agenții patogeni. El va crește eficacitatea soluției, va servi și ca fixator, astfel încât soluția să rămână mai mult timp pe suprafața frunzelor.

2. Pulverizați fertilizatorul obținut pe frunzele plantelor o dată la 10-14 zile, mai bine după ploaie, deoarece umiditatea este favorabilă dezvoltării bolilor fungice. Aplicați soluția cu grijă pe toată planta, fără a uita să tratați și partea inferioară a frunzelor. Iar pentru ca frunzele să nu ardă, faceți acest lucru într-o zi înnorată sau seara, după apusul soarelui.

Spor la grădinărit!