Bine de știut pentru fiecare grădinar. Tăierea frunzelor de castraveți în vederea creșterii semnificative a recoltei și a noilor ovare!

Castraveții, ca orice altă cultură, trebuie să aibă o formă adecvată pentru a produce o recoltă bogată și pentru a evita tot felul de boli. Pentru aceasta, atunci când au crescut până la înălțimea maximă, frunzele acestora trebuie tăiate conform unor reguli simple.

Tăiați frunzele cele mai bătrâne, care s-au format primele pe plantă. Acestea trebuie să se afle alături de puieții deja dezvoltați. Aceștia vor crește mai viguros atunci când în preajmă nu va fi nicio o frunză bătrână, care să le ia din nutrienți și lumină. Apropo, încă un motiv pentru care trebuie făcută această tăiere a frunzelor este că masa verde densă închide complet accesul la soare și la aer. Tot în acest sens, trebuie tăiat punctul de creștere – partea superioară, astfel încât castravetele să nu mai crească în sus.

Însă aveți grijă să nu exagerați cu tăierea frunzelor. Nu lăsați planta complet goală. Dacă puietul de lângă frunză este încă foarte tânăr, nu trebuie să o îndepărtați. De asemenea, asigurați-vă că îndepărtați toate mustățile în exces, care se încâlcesc între ele, îngreunând îngrijirea plantei. După o astfel de curățare, trebuie de cules recolta existentă și de efectuat un fertilizator foliar. Toate aceste proceduri împreună vor duce la o creștere semnificativă a recoltei de castraveți.

Spor la grădinărit!