Biscuiți-sandwich cu lapte condensat caramelizat!

Biscuiți delicioși cu amidon de porumb, completați cu lapte condensat caramelizat! Acest desert provine din gastronomia argentiniană și în prezent este preparat în majoritatea țărilor din America Latină. Biscuiții se asamblează câte doi, fiind uniți printr-un strat de dulce de leche și decorați cu fulgi de cocos. Haideți să-i gătim împreună! Este simplu!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-150 g de amidon de porumb;

-100 g de făină;

-80 g de zahăr;

-100 g de unt;

-2 gălbenușuri de ouă;

-o linguriță de praf de copt;

-un plic de zahăr vanilat.

Pentru umplutură: o conservă de lapte condensat caramelizat (dulce de leche) — dacă doriți, puteți să-l combinați cu puțină ciocolată topită pe bain-marie.

Pentru decor: fulgi de cocos.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți untul moale (la temperatura camerei) într-un bol adânc. Adăugați zahărul tos și zahărul vanilat. Amestecați cu lingura până la omogenizare.

2.Adăugați gălbenușurile de ouă. Amestecați.

3.Adăugați amidonul de porumb, făina cernută și praful de copt. Inițial amestecați cu lingura, după care frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie neted, omogen și destul de dens.

4.Puneți aluatul obținut între 2 bucăți de hârtie de copt și întindeți-l cu sucitorul într-un blat cu grosimea de circa 5 mm.

5.Folosind o formă rotundă, cu diametrul de 4.5 cm, decupați cerculețe din blatul de aluat.

6.Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spații libere între ele.

7.Coaceți biscuiții timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

8.Lăsați-i să se răcească, după care întoarceți jumătate dintre ei cu partea inferioară, ușor rumenită, în sus. Aplicați câte aproximativ o linguriță de lapte condensat caramelizat pe fiecare dintre ei (noi l-am aplicat cu ajutorul unui poș cu duză subțire).

9.Acoperiți stratul de lapte condensat caramelizat cu încă un biscuit, orientându-l cu partea rumenită spre interior. Astfel veți obține un biscuit-sandwich.

10.Tăvăliți părțile laterale ale biscuiților-sandwich prin fulgi de cocos.

11.Serviți-i cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!