Căciulă pentru femei cu cosiță transversală, tricotată simplu și ușor cu 2 andrele!

Astăzi voi tricota o căciulă de culoare roz pentru femei, cu ornament de cosiță transversală și bentiță suprapusă la margine. Cine dorește să se facă cu o asemenea căciulă în colecția sa, o puteți tricota împreună cu mine. Să trecem la treabă!

AVEȚI NEVOIE DE:

– fir de tricotat (50% lână, 50% acril, 100 g/200 m);

– andrele circulare de 3 mm;

– 1 andrea suplimentară.

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

*Primul ochi este întotdeauna ridicat pe andrea, iar ochiul de margine se tricotează pe dos.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați 19 ochiuri pe andrele, prin cea mai comodă metodă pentru dvs. *4 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos, 9 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos*.

2. *2 ochiuri pe față, 9 ochiuri pe dos, 6 ochiuri pe față*.

3. *4 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos, 9 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos*.

4. *2 ochiuri pe față, 9 ochiuri pe dos, 6 ochiuri pe față*.

5. *4 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos. Scoateți următoarele 3 ochiuri pe andreaua suplimentară și lăsați-le în fața lucrului. 3 ochiuri pe față. Întoarceți-vă la andreaua suplimentară și tricotați pe față și ochiurile de pe ea. 3 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos*.

6. În următoarele 3 rânduri, croșetați după ornament: ochiuri pe față peste acelea pe față și ochiuri pe dos peste acelea pe dos din rândul precedent.

7. *9 ochiuri după ornament. Scoateți următoarele 3 ochiuri pe andreaua suplimentară și lăsați-le în spatele lucrului. 3 ochiuri pe față. Întoarceți-vă la andreaua suplimentară și tricotați pe față și ochiurile de pe ea. 3 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos*.

8. Repetați pașii 2-7, până când veți obține diametrul dorit + 1-2 cm, astfel încât căciula să nu fie prea strânsă. Încheiați ochiurile.

9. Acum, va trebui să ridicați pe andrea ochiurile marginale ale bentiței: pentru aceasta, scoateți câte 1 ochi din ambii pereți ai fiecărui ochi marginal. Astfel, din fiecare ochi veți obține câte 2 bucle pe andrea și numărul total, de asemenea, se va dubla.

10. *1 ochi pe față, 1 ochi scos cu firul în fața lucrului*.

11. Repetați pasul 10, până când veți obține o bandă de lățimea 5-10 cm (cum doriți).

12. Încheiați ochiurile: *2 ochiuri lucrate împreună pe față (prin peretele din spate), ochiul de margine îl trageți peste ele*.

13. Fixați firul de lucru pe ochiul marginal al primului rând ce aparține elasticului și scoateți de pe el aproximativ 90 de ochiuri.

14. *1 ochi pe față, 1 ochi pe dos*.

15. *Acolo unde aveți 1 ochi pe dos luați 1 jeteu pe andrea și scoateți ochiul împreună cu jeteul, iar unde aveți 1 ochi pe față, tricotați-l ca de obicei – pe față*.

16. Repetați pașii 14-15, până când veți obține înălțimea dorită. Eu am tricotat 17 cm.

17. După aceasta, pe partea din spate, începeți reducerea ochiurilor: *2 ochiuri lucrate împreună pe față, 2 ochiuri pe față*.

18. Repetați pasul 17 de încă 4 ori.

19. Treceți toate ochiurile de pe andrea (unul câte unul) peste ochiul de margine. Scoateți firul de lucru prin ea și tăiați-l.

20. Întoarceți lucrarea pe dos și coaseți marginile părții de sus și a cosiței.

21. Căciula este gata! Purtați-o cu plăcere!

Spor la treabă!