Când îmi rămân cartofi și orez fiert, mereu pregătesc această mâncare! Rețetă economică și foarte delicioasă!

Dacă v-au rămas câțiva cartofi fierți, precum și niște orez de la cina de ieri, atunci iată o rețetă reușită de mâncare, în care puteți refolosi aceste ingrediente. Veți obține o gustare delicioasă, care va fi pe placul tuturor! Puțini îi cunosc rețeta!

INGREDIENTE:

– 1 pahar de orez;

– 2 cartofi de mărime mică;

– 1 ceapă;

– 1 morcov;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 ou;

– sare, piper negru măcinat și oregano uscat (după gust);

– ciuperci champignon;

– 2 cubulețe de unt;

– 1 lingură de făină;

– 300 ml de smântână pentru frișcă.

MOD DE PREPARARE:

1. Clătiți bine orezul, apoi puneți-l să fiarbă în apă cu sare, timp de 20 de minute.

2. De asemenea, curățați cartofii de coajă, tăiați-i în bucăți și puneți-i la fiert.

3. Tăiați ceapa decojită în formă de cubulețe și puneți-o să se prăjească într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până când va începe să se rumenească.

4. Scurgeți cartofii fierți de apă și pasați-i cu zdrobitorul, până la obținerea unui piure.

5. Dați morcovul prin răzătoarea cu găuri mici și puneți-l în tigaie. Amestecați-l cu ceapa și lăsați-l să se prăjească și el, până când se va înmuia.

6. Transferați orezul fiert într-un vas încăpător. Adăugați piureul de cartofi deasupra, prăjeala de legume, oul, oregano, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați toate ingredientele împreună.

7. Încingeți o tigaie cu ulei vegetal. Modelați pârjoale de mărimea dorită din amestecul obținut și prăjiți-le în ulei, până când se vor rumeni pe ambele părți.

8. Tăiați ciupercile în formă de cubulețe. Prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu un cubuleț de unt, până când se va evapora tot lichidul și vor începe să se rumenească. Apoi mai adăugați un cubuleț de unt.

9. După aceasta, adăugați făina și smântâna pentru frișcă, amestecând după fiecare adăugare. Asezonați sosul cu sare și lăsați-l să fiarbă timp de 10 minute, amestecându-l periodic.

10. Savurați pârjoalele obținute de orez cu multă plăcere, alături de sosul cremos de ciuperci!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!