Cârtițele vor uita drumul spre grădina dvs. Cum să scăpați de acești dăunători o dată și pentru totdeauna!

Fiecare grădinar ar trebui să știe cum să alunge cârtițele din grădina sa. Aceste animale aparent drăguțe vă pot cauza multe probleme și neplăceri. Cârtițele distrug gazonul, îngrămădesc solul și strică culturile de rădăcinoase. În acest articol, vă recomandăm să vă familiarizați cu cele mai eficiente metode de a vă descurca cu aceste animale.

black mole in open air, molehill

1. Încercați să construiți o capcană pentru cârtițe. Luați o țeavă de plastic cu diametrul de 7 cm și o lungime de 20 cm. Confecționați niște manșoane pe ambele părți care trebuie să se potrivească cu diametrul interior al țevii. Atașați aceste plăci în partea de sus cu frânghie din mijloc și șuruburi în interior. Așezați dispozitivul în gaura proaspătă pe care a săpat-o cârtița. Așezați o foaie sau un capac deasupra țevii. Când cârtița se va cățăra pe pasajul său, nu va observa capcana și va intra în ea. Nu va putea ieși din ea, deoarece capcana funcționează după principiul unei supape.

Puteți lupta împotriva cârtițelor cu ajutorul fricii lor:

2. Puneți un borcan de 3 l în pământ, introduceți în el niște viermi și acoperiți-l cu un capac. Mirosul viermilor va atrage cârtița în borcan, de unde nu va mai putea ieși.

3. Confecționați o vârtelniță cu ajutorul unei bucăți de sârmă și a unei sticle de plastic. Aceasta trebuie să aibă petale, astfel încât să se poată roti în bătaia vântului și să scoată un sunet care va speria cârtițele. Introduceți armătura în pământ, acolo unde se întâlnesc adesea cârtițele.

4. Puteți lega un capac metalic de armătură, care va speria dăunătorii cu zgomotul său.

5. Cârtițele sunt foarte sensibile la diferite mirosuri. Puneți în scorbură capete de pește sau cârpe înmuiate în oțet, parafină sau urină. Capcanele olfactive trebuie plasate în mai multe locuri.

Capcanele trebuie verificate o dată pe zi. Pentru a evita uciderea bietului animal, ar trebui să îl duceți în pădure, departe de proprietatea dvs.

Spor la grădinărit!