Cartofi crocanți la cuptor – secretul constă în modul de pregătire!

Cartofi crocanți la cuptor. Un singur secret și obțineți niște cartofi deosebit de gustoși, delicați, moi și extrem de aspectuoși. Iar aroma divină de cartofi cu usturoi este de nedescris. Acest preparat neapărat va cuceri inimile tuturor membrilor familiei!

INGREDIENTE:

-10-12 cartofi;

-1 linguriță cu vârf de sare;

-1 linguriță de rozmarin;

-3 linguri de ulei;

-3 linguri de unt;

-200 gr de gheață;

-2l de apă foarte rece;

-piper negru – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați cartofii de coajă. Dacă sunt mari, îi puteți tăia în jumătate.

2.Îi puneți într-o cratiță și turnați apă rece, cât să acopere complet cartofii. Adăugați gheța și sarea. Acoperiți cratița cu capac și îi lăsați pentru 5-7 minute. Procedura de a ține cartofii în apă foarte rece cu sare ajută să îndepărtați amidonul, iar cartofii în rezultat au cea mai crocantă crustă și sunt moi în interior.

3.Puneți cratița cu cartofi la foc, îndepărtați spuma formată și fierbeți legumele timp de 3 minute, după ce dau în clocot. Scurgeți cartofii imediat de apă.

4.Tăiați usturoiul bucăți mici.

5.Turnați ulei în tava de copt (36*23 cm), presărați ierburi aromatice (rozmarin) și usturoi.

6.Adăugați cartofii și îi condimentați cu piper negru măcinat.

7.Adăugați bucăți de unt și coaceți cartofii timp de 40-45 de minute la temperatura de 200°C. Nu e nevoie să întoarceți cartofii pe toate părțile. Cu 5-10 minute înainte de a fi gata cartofii, porniți convecția, dacă cuptorul este dotat cu acest regim.

Amestecați cartofii în uleiul aromat și serviți-i ca garnitură. Sunt crocanți la exterior și moi în interior, delicioși chiar și reci.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!