Cartofi umpluți cu ciuperci, bacon și cașcaval!

Cartofii preparați după această rețetă au textură fină, umplutură foarte suculentă și crustă rumenă și crocantă. Pregătiți-i împreună cu noi!

INGREDIENTE:

-5 cartofi;

-5-6 ciuperci Champignon;

-150-200 g de bacon;

-150 g de cașcaval;

-o ceapă;

-sare, condimente — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați foarte bine cartofii. Tăiați-i în jumătăți longitudinale.

2.Ungeți tava cu puțin ulei. Puneți jumătățile de cartofi pe ea, ungându-le cu ulei (cu pulpa în sus). Apoi introduceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți-le pe parcursul a 40-60 minute (orientați-vă după cuptorul dumneavoastră).

3.Între timp pregătiți umplutura: tăiați ceapa în cubulețe și prăjiți-o într-o cantitate mică de ulei până va începe să se rumenească.

4.Tăiați ciupercile în cubulețe și adăugați-le în tigaie. Presărați-le cu sare, amestecați-le cu ceapa și prăjiți-le până se va evapora tot lichidul eliberat de ele.

5.Când ciupercile vor începe să se rumenească, adăugați baconul tăiat în cubulețe în tigaie. Prăjiți totul până când baconul se va rumeni frumos.

6.Dați cașcavalul prin răzătoarea mică.

7.Scoateți cartofii din cuptor și, folosind o linguriță, scoateți pulpa din interiorul lor, astfel încât să-i transformați într-un fel de „bărcuțe”. Aveți grijă să nu le rupeți coaja.

8.Pisați bine pulpa de cartofi cu ajutorul unei furculițe. Asezonați-o cu sare.

9.Adăugați compoziția de ciuperci și bacon, precum și jumătate din cașcavalul ras, în bolul cu pulpa de cartofi. Amestecați foarte bine.

10.Umpleți „bărcuțele” de cartofi cu compoziția rezultată și puneți-le înapoi în tavă.

11.Răspândiți cașcavalul rămas pe suprafața lor.

12.Coaceți cartofii umpluți pe parcursul a 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

13.Transferați-i pe un platou și serviți-i.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!