Cartofii pai și chipsurile nu mai sunt de actualitate. Aceste cornulețe reprezintă cea mai delicioasă mâncare preparată din cartofi!

Gustul acestor cornulețe din cartofi amintește gustul chipsurilor: sunt la fel de apetisante, aromate și crocante. Ele se prăjesc într-o cantitate mare de ulei foarte încins. Dacă, din oarecare motive, acest mod de preparare nu este potrivit pentru dumneavoastră, puteți coace cornulețele în cuptor, la temperatură mare.

Acest fel de mâncare face parte din categoria felurilor economice de mâncare, deoarece poate fi pregătit din cartofii fierți, care vă rămân după prepararea altor rețete și orice tip de cașcaval sau brânză topită. Veți obține o gustare nemaipomenită din minimul de ingrediente!

INGREDIENTE:
-200 g de cartofi;

-100 g de făină;

-sare — după gust;

-6 linguri de cașcaval tare;

-150 ml de ulei de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:
1.Fierbeți cartofii, pisați-i și lăsați-i să se răcească.

2.Combinați cartofii, jumătate din cașcavalul ras (preferabil cu conținut mare de grăsime), sarea, făina și frământați un aluat dens.

3.Întindeți aluatul într-o foaie rotundă, cu grosimea de 0.5 cm, tăindu-o apoi în triunghiuri egale.

4.Așezați la bazele triunghiurilor câte puțin cașcaval și rulați-le sub formă de cornulețe.

5.Încingeți uleiul într-o cratiță sau tigaie adâncă și prăjiți cornulețele până vor deveni aurii.

6.Scoateți cornulețele pe un prosop de hârtie, care va absorbi grăsimea excesivă.

Cornulețele din cartofi sunt o gustare interesantă și foarte delicioasă. Ele mai pot fi umplute cu ouă fierte, șuncă sau piept de pui afumat. Serviți-le cu sos de roșii și bucurați-vă de complimentele aduse la adresa măiestriei voastre culinare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Distribuiți această rețetă interesantă prietenilor voștri! Vă mulțumim!