Casa pliabilă, asamblarea căreia durează cel mult 8 ore!

Casele mobile au căpătat o popularitate neobișnuită. Între timp, inspirat de ideea de a organiza un “colțișor al său” în orice loc pe planetă, designerul italian Renato Vidal, a prezentat lumii viziunea sa asupra locuinței mobile. Arhitectul a propus transportarea unei case pliabile complete.

Casă cu construcție modulară

Casele pliabile devin tot mai apreciate în întreaga lume. Un nou proiect în acest domeniu a fost recent introdus de arhitectul italian Renato Vidal, care a creat o casă modulară pliabilă numită MADi.

Casa este poziționată ca fiind economică, universală și sigură. Acesta din urmă se referă în primul rând la problema cutremurelor. Potrivit creatorilor, casele MADi pot fi asamblate cu încredere în regiunile periculoase, fără frica că activitatea seismică le va provoca pagube importante și va pune în pericol viața oamenilor din interior.

Se asamblează ușor

Casa MADi poate fi asamblată în una din cele câteva configurații ale ei. În funcție de modelul ales, variază în primul rând suprafața locuinței. Astfel, cea mai modestă variantă are doar 27 m².

Casele medii oferă locuințe de 46 și 56 m², în timp ce cele mai mari MADi, pentru familiile formate din 3 sau mai multe persoane, au o suprafață de 70 și 84 m².

În interior este totul necesar pentru odihnă

Indiferent de suprafață, fiecare casă pliabilă are 2 nivele. La etajul doi al locuinței întotdeauna se află dormitorul. La rândul său, la etajul întâi sunt toate celelalte, adică bucătăria, sufrageria, precum și camera de baie. În casele mai mari este și o mică debara.

Casa poate fi amenajată după preferințe

Principala caracteristică a MADi este, desigur, construcția sa bine gândită, care o face relativ ușor și rapid de asamblat și, de asemenea, de demontat (de exemplu, pentru a fi transportată într-un loc nou).

Întreaga procedură durează 6-8 ore. Este curios faptul că funcționarea întregii construcții dinamice este asigurată în primul rând de niște balamale de oțel.

Acum confortul de acasă poate fi în orice colț al lumii

Cu comunicațiile nu ar trebui să apară probleme. Încăperea este gândită până la cele mai mici detalii. De exemplu, baza fiecărei case este placată cu zinc pentru a o proteja de influența mediului.

Casa poate fi amenajată în funcție de dorințele proprietarului. De fapt, această inovație vă permite să aveți o locuință temporară oriunde în lume, deoarece se transportă destul de ușor de la un loc la altul și, cel mai important, puteți păstra casa într-un depozit sau chiar în garaj.