Castraveți murați la butoi, fără prea multe bătăi de cap! Sunt foarte gustoși!

Acești castraveți ies întotdeauna foarte gustoși. Rețeta este simplă și prepararea nu durează mult timp, iar castraveții se păstrează la temperatura camerei fără probleme. Castraveții murați ies crocanți, moderat sărați, se potrivesc perfect pentru ciorbe, sosuri și pur și simplu ca aperitiv pe masă.

INGREDIENTE:

– castraveți;

– condimente standard pentru murare;

saramura: 100 g de sare la 1 l de apă.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, dizolvați sarea în apă, astfel încât saramura să fie gata când veți avea nevoie.

2. Spălați foarte bine butoaiele sau vasele în care veți mura castraveții. La baza fiecăruia adăugați câte puțin din fiecare mirodenie pregătită, apoi umpleți-le cu castraveți până la jumătate, mai adăugați un strat de mirodenii, apoi umpleți-le cu castraveți până la urmă și mai adăugați câteva frunze de hrean deasupra.

*Noi vom folosi o cratiță foarte mare și emailată pentru a mura castraveții. Apropo, castraveților nu le-am tăiat codițele. Pur și simplu i-am spălat foarte bine în apă rece și i-am lăsat la înmuiat timp de câteva ore.

Notă: Din verdeață, noi avem frunze de hrean, coacăz, zmeur, crenguțe de mărar uscat și umbrele verzi și crenguțe de vișin. De asemenea, vom adăuga un pic de busuioc verde. Din condimente, am adăugat ardei iuți și usturoi cu tot cu coajă. Pur și simplu am tăiat căpățâna în jumătate. De asemenea, avem boabe de piper negru și ienibahar și frunze de dafin. Am adăugat totul după propriul gust, ceea ce puteți să faceți și dvs.

3. Turnați saramura pregătită peste castraveți, astfel încât să fie acoperiți în totalitate. Apoi, dacă vasul este deschis, puteți să așezați o farfurie cu o greutate peste ei. Apoi acoperiți totul cu o peliculă.

4. Noi vom lăsa acest vas la balcon pentru 6-7 zile, astfel încât castraveții să se fermenteze foarte bine. Când vor fi gata, castraveții își vor schimba culoarea în totalitate și deasupra lor se va forma un strat de spumă.

5. Peste 10 zile, scoateți toți castraveții într-un vas încăpător (lighean) și clătiți-i în două ape.

6. Pregătiți numărul potrivit de borcane de 3 l și umpleți-le cu castraveții bine spălați de saramură și acidul lactic care se formează pe ei în timpul fermentării. Nu compactați castraveții foarte tare.

7. Umpleți borcanele cu apă curată și filtrată, astfel încât tocmai să curgă peste margine și să nu rămână nici un pic de aer în ele.

8. Închideți borcanele ermetic cu capacele lor și depozitați-le la locul de păstrare. Savurați iarna castraveții obținuți cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!