Castraveții dvs. prezintă semne de boală? Iată câteva soluții naturale pe care le puteți administra!

În acest articol vă vom prezenta câteva soluții de rezolvare rapidă și ușoară a unor afecțiuni de bază ale castraveților, folosind doar ingrediente și soluții naturale, accesibile pentru fiecare. Veți afla cum să tratați plantele de diferite boli, cum să compensați lipsa de elemente nutritive și să preveniți infestarea cu dăunători.

1. Frunzele ofilite

Dacă frunzele castraveților atârnă ca niște cârpe, deși udarea a fost suficientă, atunci problema este în rădăcini. Pentru a le salva, puteți folosi cenușa de lemn.

Pentru aceasta, pudrați solul uscat din jurul tulpinii cu cenușă, apoi adăugați puțin sol umed deasupra. După câteva zile, repetați procedura. Astfel, se vor forma noi rădăcini care vor hrăni plantele. Tăiați frunzele moarte și ardeți-le. Pentru a preveni boala fungică care cauzează putrezirea rădăcinilor, aplicați cenușă încă de la plantare.

2. Petele galbene de pe frunze

Dacă pe frunze au apărut pete galbene, verificați partea din dos a frunzei. Cel mai probabil, a fost atacată de acarieni păianjen, care pot distruge plantele în doar câteva zile. Pentru a-i combate, puteți folosi zerul sau laptele.

Rețetă: Diluați 1 l de zer sau lapte în 9 l de apă și adăugați un pic de săpun lichid ca adeziv. Pulverizați frunzele pe ambele părți o dată pe săptămână.

3. Marginea uscată a frunzelor

Dacă frunzele castraveților au marginea uscată, înseamnă că le lipsește potasiul. Castravetele este o plantă vorace care trebuie hrănit des. După ce ați folosit un îngrășământ organic cu infuzie de iarbă sau cu bălegar de vaci sau cu găinaț de pui, următoarea hrana trebuie să fie pe bază de potasiu.

Pentru aceasta, puteți folosi cenușa, care este o sursă naturală de potasiu: amestecați jumătate de litru de cenușă cu o găleată de apă și o lingurița de sare de lămâie (pentru a echilibra pH-ul solului și pentru ca elementele inaccesibile să devină disponibile pentru consumul plantei). Turnați câte un litru de soluție sub fiecare plantă.

Notă: Rețineți că toate fertilizările se fac după udarea cu apă obișnuita iar pulverizarea pe frunze se face după apusul soarelui, pentru a nu arde frunzele.

Spor la grădinărit!