Castraveții nu cresc după răsărire sau plantare: cu ce să-i udați pentru a-i face să crească mai rapid!

Majoritatea grădinarilor s-au întrebat măcar o dată „De ce nu-mi cresc castraveții?”. Dar cum să-i determinăm să înceapă să crească? Este important să cunoaștem cauza problemei pentru a o rezolva.

Cea mai frecventă cauză a întârzierii creșterii este scăderea temperaturii aerului și a solului. Când pământul se va încălzi și plantele vor începe din nou să crească.

De asemenea, în solul rece nu se asimilează îngrășămintele, așa că nu vă grăbiți să le adăugați când afară este frig. Când se încălzește, hrăniți castraveții cu îngrășământ pe bază de drojdie. Pentru aceasta, dizolvați 100 g de drojdie și 30 g de zahăr într-o găleată cu apă. Peste câteva ore, diluați îngrășământul cu apă curată în proporție de 1:5 și udați castraveții. Înainte de a-l folosi udați castraveții cu apă obișnuită.

Castraveții pot fi hrăniți și cu un macerat din pâine neagră. Pentru aceasta, umpleți 2/3 dintr-o găleată cu pesmeți de pâine neagră și turnați apă de temperatura camerei peste ei, astfel încât găleata să fie plină. Puneți o greutate deasupra. După o săptămână strecurați soluția, diluați-o cu apă curată, în raport de 1 la 3 și udați castraveții.

Nu trebuie să folosiți soluție de bălegar de vacă pentru a accelera creșterea, deoarece azotul se absoarbe încet.

Puteți hrăni castraveții cu îngrășăminte minerale – uree sau humat de potasiu.

Spor la grădinărit!