Castraveții nu se vor mai îngălbeni și vor rodi abundent! Cum să salvați castraveții!

De ce se îngălbenesc frunzele castraveților? Există mai multe motive și toate par să se potrivească în majoritatea cazurilor. În acest articol vom enumera pe scurt toate cauzele îngălbenirii frunzelor castraveților și apoi vă vom spune ce puteți face în cazurile date.

1) Primul motiv este iluminarea slabă.

Unele dintre frunzele inferioare din mijlocul patului se îngălbenesc și mor din cauza lipsei de lumină. Acest lucru nu reprezintă deloc un motiv de îngrijorare și este un fenomen normal.

2) Al doilea motiv este lipsa sau excesul de umiditate.

Dacă vara este cald, udați castraveții în fiecare zi, dacă este răcoare – de 3 ori pe săptămână, dar dacă plouă – de 1 sau 2 ori pe săptămână va fi suficient.

3) A treia cauză este infestarea cu boli fungice.

Fusarium, peronosporoza și alte boli fungice sunt cele mai frecvente cauze ale frunzelor galbene la castraveți. Dacă valul de căldură de 30 de grade este înlocuit de ploi reci și temperaturi nocturne mai scăzute, ciupercile nu vor întârzia să apară. În aceste cazuri, folosiți biopreparate antifungice.

4) Al patrulea motiv este foarte comun: dăunătorii, cum ar fi muștele albe și păianjenii.

Aceștia sug sucul din frunzele de castraveți, ceea ce le face să se îngălbenească și să moară. Pentru această situație vă putem recomanda un remediu excelent care vă va ajuta.

Luați lapte degresat unu la sută. Lactoza creează mai degrabă un înveliș puternic pe frunză care nu permite la dăunători și orice alți agenți patogeni să pătrundă în interior. Apoi luați iod. Combinația de lapte și iod tocmai creează o dublă protecție care este un mijloc foarte puternic.

-diluați un litru de lapte degresat în

-9 litri de apă,

-adăugați 40 de picături de iod și amestecați.

Apoi pulverizați frunzele de castraveți pe ambele părți cu această soluție. La începutul tratamentului prelucrați-le o dată la trei zile, apoi, când castraveții încep să se facă bine, o dată pe săptămână.

5) Al cincilea motiv este lipsa de micro și macro nutrienți,

cea mai puțin probabilă, dar totuși comună cauză a îngălbenirii frunzelor de castraveți.

6) A șasea cauză este deteriorării rădăcinilor.

Aceasta poate avea loc în timpul afânării solului sau a smulgerii de buruieni. Înlocuiți afânarea cu mulcirea și smulgerea buruienilor cu prășirea la nivelul solului.

7) A șaptea cauză sunt arsurile de la soare.

Acestea apar cel mai des în sere. Condensul din seră rămâne pe frunzele castraveților și provoacă arsuri. În acest caz nu există niciun motiv de îngrijorare.

8) Și ultimul al optulea motiv este reprezentat de frunzele bătrâne ale castraveților.

Acesta este momentul când curpenul îmbătrânește și aproape toți castraveții au fost culeși, astfel, nu reprezintă o problemă.

Spor la grădinărit!