Câteva secrete, pe care trebuie să le știți, dacă planificați cumpărarea unui inel!

De mult timp diamantele sunt considerate simbolul luxului și dovada iubirii adevărate. Cu doar 100 ani în urmă pietrele prețioase nu erau utilizate numai ca accesorii, ci și ca investiții sigure de capital. Iar în prezent, datorită creșterii scării de extragere a pietrelor prețioase, situația s-a schimbat. De aceea, când cumpărați bijuterii, în primul rând, orientați-vă după propriul dumneavoastră gust și tendințele de modă.

Pentru ca piatra aleasă să vă bucure îndelung și, posibil, chiar să devină relicvă familială, aveți grijă ca bijuteria, care o prezintă, să fie calitativă. Puteți să alegeți mărimea necesară cu ajutorul inelelor speciale pentru măsurători din orice salon de bijuterii. Dacă mărimea degetului s-a modificat, micșorați sau măriți neapărat inelul. Altfel el fie va aluneca de pe deget, ceea ce mărește probabilitatea pierderii lui, fie se va „odihni” în cutia cu bijuterii.

PARAMETRII PIETRELOR PREȚIOASE

Faceți cunoștință cu principalele caracteristici ale pietrelor prețioase. Acestea nu sunt reprezentate numai de greutate (care se măsoare în carate), ci și de claritate, culoare și, de asemenea, tăietură.

ASPECTUL EXTERIOR AL BIJUTERIILOR

Pietrele de variate dimensiuni creează aspecte absolut diferite. O piatră mare nu este neapărat cu mult mai scumpă decât una mică, deoarece poate să-i cedeze la alți parametri. Diamantele de dimensiuni mici arată mai elegant. Dacă vreți o piatră mică, dar scumpă, atrageți atenția la claritatea ei.

FORMA TĂIETURII POATE FI DIFERITĂ.

Diamantele și alte pietre prețioase pot avea nu numai forme obișnuite: rotundă sau, după cum spun bijutierii, radiantă. Ca să se păstreze dimensiunea maximă a pietrei, uneori, în timpul prelucrării, se aleg alte tăieturi.

LUCIUL NU ESTE ÎNTOTDEAUNA INDICELE DE VALOARE A PIETREI.

În vechime, cel mai frecvent bijutierii tindeau să accentueze culoarea pietrei în loc să atingă luciul ei maxim. De aceea, pietrele de epocă și de colecție, cu tăietură europeană, pot să cedeze celor contemporane în ceea ce privește strălucirea. Acest parametru nu influențează prețul pietrei prețioase. Pietrele contemporane, care au o formă ascuțită în partea de jos, reflectă mai bine lumina, chiar dacă au o claritate mai mică.

TĂIETURA „TRANDAFIR” PERMITE ACHIZIȚIONAREA UNEI PIETRE MARI LA PREȚ REDUS.

O asemenea piatră are un luciu mai mic, însă, datorită tăieturii plate, fără margine ascuțită, mărimea și, corespunzător, prețul ei sunt mai mici. Nu veți fi nevoiți să economisiți pe claritate.

DIAMANTELE NU SUNT NUMAI ALBE.

Deși se întâlnește cel mai frecvent, aspectul obișnuit, transparent, al acestei pietre nu este singurul disponibil. Mineralele de acest tip pot fi roz, galbene și chiar gri! Și această caracteristică nu le face mai puțin prețioase.

PIETRELE SEMIPREȚIOASE POT SĂ ARATE PE BIJUTERII LA FEL DE FERMECĂTOR.

Diamantul scump poate fi înlocuit cu un analog semiprețios. Cuarțul de diferite culori, turmalina și morganitul arată excelent pe bijuterii.

Pot fi găsite variante mai puțin costisitoare și printre pietrele prețioase.

În mod tradițional, pe lângă diamante, pietrele precum smaraldul, rubinul, safirul, alexandritul și, de asemenea, perlele naturale, sunt considerate prețioase. În caz extrem puteți să alegeți pietrele artificiale.

PIETRELE SEMIPREȚIOASE SUNT, DE ASEMENEA, FOARTE APRECIATE.

Puteți să alegeți varianta, care corespunde preferințelor dumneavoastră.

Haloul pietrelor de dimensiuni mici accentuează avantajos piatra mai mare: un mod excelent de a obține un inel splendid, fără cheltuieli foarte mari.

Înrămarea accentuează culoarea și claritatea pietrei.

Merită să atrageți atenția la proba aurului și la materialul, care s-a aflat la baza aliajului. Aurul roz, roșu sau alb creează aspecte absolut diferite. De asemenea, aurul de diferite probe arată diferit.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi de folos, când veți merge la cumpărături într-un salon de bijuterii!