Ce fac grădinarii experimentați la sfârșit de iarnă cu ajutorul cutiilor de sub ouă!

Cutiile de carton de sub ouă sunt, de fapt, foarte utile în gospodărie. Pe lângă utilizarea în scopul principal, puteți realiza din ele o mulțime de obiecte utile.

Primăvara se apropie cu pași grăbiți, și după umila noastră părere, e timpul să începeți pregătirea pentru sezonul de vară. Ați cumpărat deja semințe? Este ușor să cultivați răsaduri în aceste ghivece improvizate.

Cum să cultivați răsaduri

Cel mai bine este să creșteți materialul săditor în cutii de carton biodegradabile. Acestea sunt cele mai ieftine ambalaje gri fără autocolante. Înțepați baza fiecărei găuri de 5-6 ori cu acul. Cutia o așezați pe o tavă.

Înainte să plantați semințele în fiecare gaură, e nevoie să le lăsați la înmuiat timp de 6-10 ore în apă. Unele gospodine afirmă, că semințele pot fi ”trezite” cu ajutorul apei clocotite. Această metodă nu este una sigură, iată de ce nu vă recomandăm să riscați.

Umpleți găurile pe jumătate cu pământ. Puteți folosi un amestec de sol și îngrășământ, după posibilitate. Adăugați semințele deasupra solului. Puteți pune câte 2 împreună. Acoperiți semințele cu pământ și udați din abundență.

Acum acoperiți cutia cu răsaduri cu un capac de carton. Păstrați-o într-o încăpere unde este puțin mai cald decât temperatura camerei. Verificați periodic răsadurile și mai adăugați câte puțină apă. Peste 2-3 săptămâni, materialul săditor va fi destul de puternic pentru a fi transplantat.

Dacă vremea de afară nu vă permite să plantați răsadurile în câmp deschis, transferați-le în pahare de hârtie. Urmați aceiași pași ca și la sădirea în cutie. Tăiați cutia de sub ouă cu o foarfecă în multe părți.

Răsadurile gata trebuie să se separe ușor de cutie. Pur și simplu presați ușor cu degetul de subt și materialul săditor va ieși. Din acel moment, plantele vor avea nevoie de mai mult spațiu și mai multă apă. Udați-le din abundență.

Apropo, deoarece cutiile sunt biodegradabile, le puteți folosi în calitate de îngrășământ. Boțiți-le sau tăiați-le și îngropați-le lângă plante.

Astfel puteți pregăti pentru plantarea în grădină verdeață, ridiche sau morcov. Important este să aflați dacă semințele nu au nevoie de condiții speciale. Aceste detalii, de regulă, sunt indicate pe ambalaj. Vă dorim succes în acest sezon!

Spor la grădinărit!