Ce să faceți cu Crăciunelul în septembrie, ca să înflorească abundent iarna!

Mama mea adoră această plantă, așa că obișnuia să crească peste tot în apartamentul nostru. Aveam tradiția de a scrie în fiecare an la ce dată a înflorit fiecare ghiveci. De obicei, până la Anul Nou, reușeau toate. Încă din copilărie, mi-am dat seama că îngrijirea unui Crăciunel nu este dificilă, dar sunt unele aspecte. 

Denumirea sa vine de la faptul că de obicei înflorește aproximativ de Crăciun și mai este numit și ”Cactus de Crăciun”. Deci, să vedem, cum trebuie îngrijit Crăciunelul toamna, pentru ca în decembrie să vă arate toată frumusețea sa! 

Fertilizarea 

Crăciunelul are iarna înainte – o perioadă dificilă. Deci, numaidecât hrăniți planta în septembrie. Alegeți îngrășămintele, care includ potasiu și fosfor. Ele pot fi găsite în orice magazin specializat de flori. Dacă preferați îngrășămintele naturale, cenușa este ideală. O cutie de chibrituri diluată într-un litru de apă va fi suficientă. Udați planta cu această soluție și nu o mai fertilizați cu nimic până în primăvară. 

Schimbarea locului 

Dacă vara pervazul este un refugiu excelent pentru Crăciunel, atunci iarna plantei îi va fi cald acolo. De îndată ce începe sezonul de încălzire, transferați Crăciunelul în colțul cel mai îndepărtat al camerei sau îl puteți scoate chiar pe balconul vitrat. Planta va începe să înflorească la o temperatură de 10-13°C. 

Dar nu mutați vasul de colo colo. Crăciunelului nu îi place acest lucru. Alegeți un loc răcoros și nu prea luminos, puneți planta acolo și nu o atingeți până la sfârșitul sezonului de încălzire. 

Irigarea 

Începând cu perioada de toamnă, ar trebui să reduceți irigările până la 2 ori pe lună. Continuați în acest ritm până când planta înflorește. Astfel de măsuri sunt necesare pentru ca Crăciunelul să se odihnească și să acumuleze energie pentru înflorire și pentru formarea bobocilor. 

Nu transplantați și nu tăiați 

Orice transplantare este cel mai bine să o faceți primăvara. Toamna, plantele se pregătesc să supraviețuiască frigului și încercă să acumuleze energie. Planta nu are nevoie de stresuri, cum ar fi transplantările inutile. Desigur, dacă situația este urgentă, atunci trebuie să vă asumați riscul. 

Tăierea Crăciunelului, de asemenea, nu este binevenită. El trebuie să crească lăstari noi înainte de înmugurire. Cel mai bine este să tăiați planta primăvara sau vara. 

Îngrijirea de toamnă a Crăciunelului nu este deloc complicată. E nevoie doar să-l fertilizați o singură dată, să-l dați la loc răcoros și să nu uitați să-l mai udați uneori. În rest, planta nu este deloc capricioasă. Apropo, uneori ea înflorește mai des decât o dată pe an. Acest lucru este un adevărat dar pentru proprietar, arătând astfel cât de mult îi place Crăciunelului grija dumneavoastră. 

Spor la grădinărit!