Ce se întâmplă cu resturile de săpun din hoteluri, dacă clienții nu le iau cu sine „ca amintire”?

Fiecare om, care s-a cazat măcar o dată la hotel, știe că clienților li se oferă un set individual de igienă personală. Toate soluțiile din el sunt întotdeauna ambalate astfel încât clientul să fie sigur că el este primul, care atinge aceste lucruri intime.

Hotelurile cumpără aceste seturi în permanență și, ca regulă, un client nu reușește să consume toate obiectele oferite lui. Atunci oare ce se întâmplă cu săpunul?

Cameristele adună săpunul.

Și iată că toți cei care nu iau seturile de igienă din hoteluri „ca amintire” se pot întreba: „Ce se întâmplă cu toate aceste resturi?”, „Oare ele ajung în tomberoane?”. Răspunsul la ultima întrebare este „Nu”.

Dacă veți urmări activitatea cameristelor din hoteluri, veți observa că ele pun săpunul neutilizat în recipiente speciale.

Prelucrarea săpunului este în toi.

Aceste recipiente nu se aruncă, ci hotelurile le transmit organizațiilor, care prelucrează resturile de săpun încă o dată. Inițial bucățelele sunt tratate cu soluții sanitare și antibacteriene, iar apoi se mărunțesc și doar după aceasta se fabrică săpunuri noi din pulberea obținută.

Un adevărat geniu.

Hotelurile au început să participe la acest act de caritate de puțin timp. Inițiatorul misiunii umanitare este Shawn Seipler.

Această idee s-a născut după ce el s-a cazat la un hotel și, discutând cu o cameristă, a aflat că, în general, resturile folositoare de săpun sunt pur și simplu aruncate. Drept rezultat, el a fondat organizația caritabilă „Clean The World”, care există din 2009 și trimite săpunul reciclat în țările sărace. Acolo el este împărțit gratuit localnicilor, ca să-i ajute să-și îmbunătățească situația sanitară.

Totul de dragul oamenilor.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!