Ce trebuie de făcut dacă frunzele mușcatei se usucă? Aflați cum să vă ajuți planta pe timp de iarnă!

Pe timp de iarnă, mușcata trebuie așezată pe o ferească orientată spre sud. Acolo va putea obține cantitatea maximă de lumină solară de care are nevoie. Iar căldura de la calorifer o va încălzi.

Udați mușcatele doar atunci când solul ajunge să fie cam 1 cm adâncime uscat. Și nu rupeți niciodată frunzele care încep să se îngălbenească. În curând vor cădea de la sine. Doar aveți răbdare!

Ce nu trebuie să faceți atunci când mușcatele au frunze uscate:

1. Nu hrăniți planta sub nicio formă. Pe timp de iarnă, toate procesele sale biochimice se încetinesc, iar fertilizatorii nu numai că nu vor avea niciun efect, dar vor face ca planta să nu se simtă bine.

2. De asemenea, mușcatele nu trebuie curățate. Acest lucru va reduce suprafața de evaporare și poate provoca putrezirea sistemului radicular.

3. Trebuie să acceptați faptul că mușcatele nu vor arăta frumos și nu vor înflori în timpul iernii.

4. Este important ca planta să fie întreținută corect în această perioadă. Nu vă faceți griji, veți vedea din nou frunzele sale sănătoase, verzi și luxuriante în primăvară.

5. Mușcatele înfloresc chiar dacă rămân cu câteva crenguțe. Însă ele trebuie să fie vii. Sarcina dvs. este să vă ajutați planta să ierneze cu bine.

Spor la grădinărit!