Cea mai benefică sare – este bine să o aveți în casă!

Cum să alegeti sare benefica. Dacă considerați că sarea este extrem de periculoasă pentru sănătate, atunci sunteți sub influența unor mituri. Deoarece viața fără sare este imposibilă! Organismul unui adult conține o cantitate de sare cu care ar fi putut fi umplute câteva recipiente pentru sare.

Multe afirmații despre sare par a fi atât de incontestabile, încât nici măcar nu ne gândim să le punem la îndoială. Dar de multe ori informațiile sunt depășite, poate chiar complet false.

Nu este diferență între tipurile de sare

Există mai multe tipuri de sare: de masă, grunjoasă, de mare și iodată. Numai sarea de mare naturală este utilă. Se extrage natural din apa de mare sub influența soarelui și a vântului. O astfel de metodă permite păstrarea unui număr maxim de substanțe utile. În plus, sarea de mare nu se depozitează în articulații sau organe interne și este complet eliminată din organism.

Sarea grunjoasă este cel mai des folosită. Ea conține un număr mai mic de nutrienți comparativ cu sarea de mare, în plus conține și impurități de pietre mici și nisip. Sarea grunjoasă de masă este supusă unui tratament serios pentru purificare. Este albită artificial, folosind produse chimice la temperaturi ridicate.

Organismul uman nu are nevoie de sare

Refuzul sau limitarea consumului de sare poate provoca un atac de cord brusc sau un accident vascular cerebral din cauza unui dezechilibru de sodiu în organism.

Sarea iodată ca sursă de iod

Sarea iodată își păstrează proprietățile benefice numai timp de câteva luni. Iodul dispare instantaneu din sare când este depozitată necorespunzător, încălzită și, cu atât mai mult, atunci când produsul este fiert. În sarea de mare cu adaos de alge iodul este în forma sa naturală și nu își pierde proprietățile în timpul preparării (dacă adăugați sare cu 15 minute înainte de sfârșitul gătitului).

Primim mai puțină sare decât este nevoie

Consumul zilnic de sare nu trebuie să depășească 5-6 gr (1 linguriță). Această cantitate este suficientă pentru o alimentație echilibrată. Dar din cauza consumului de sare “ascunsă” – din pâine, salam, brânzeturi – o persoană consumă în medie 12 gr de sare pe zi, ceea ce reprezintă dublul normei admisibile.

Cum alegeți sare corectă?

Sarea cea mai folositoare este sarea de mare neprelucrată, singurul dezavantaj fiind faptul că, cândva, era mai puțin accesibilă.

Cu toate acestea, acum printre varietatea de săruri de pe rafturile magazinelor puteți găsi sare naturală de mare divers măcinată, precum și iodată sau cu adaos de alge.

Această sare este produsă natural sub influența soarelui și vântului, nu conține aditivi chimici și impurități organice (pietre, nisip etc.). Datorită metodei naturale de extracție și numărului minim de etape de procesare, se păstrează maximul de substanțe utile (K, Mg, Ca, Fe, Zn, etc.).

Oferiți mâncărurilor dumneavoatsră un plus de gust cu sare de mare!

Fiți sănătoși alături de cei dragi!