Cea mai bună metodă de a închide ochiurile! Margine perfectă pentru mâneci, gât sau partea de jos a articolului – nu se răsucește!

Vrem să vă împărtășim metoda de închidere a ochiurilor, care va deveni preferata dumneavoastră. Vă permite să obțineți o margine dreaptă și puțin îngroșată, care nu se răsucește și arată minunat. Se potrivește perfect pentru mâneci sau partea de jos a modelului, dacă tricotați de sus în jos, precum și pentru gât. Metoda este simplă, fără manipulații în plus, și pe înțelesul tuturor! Cu orice ornament nu ați lucra, puteți folosi acest mod de a închide ochiurile. 

Iată câteva modele de lucruri tricotate din diferite fire de tricotat, unde ochiurile au fost închise după această metodă: 

PAȘI DE URMAT: 

1.După ce terminați lucrarea, e nevoie să lucrați suplimentar 2 rânduri. Dacă tricotați drept, atunci primul rând va fi pe față pe peretele din față, iar al doilea – pe dos, dacă tricotați circular, atunci pur și simplu lucrați 2 rânduri de ochiuri pe față (primul ochi nu se lucrează, ultimul ochi pe dos). 

2. Începeți să închideți ochiurile: scoateți primul ochi pe andreaua dreaptă și găsiți legătura (despărțitorul) dintre al doilea și primul rând lucrate anterior. 

3. Introduceți andreaua dreaptă în al doilea rând de față de jos în sus, agățați legătura (despărțitorul), o trageți în sus și o transferați pe andreaua stângă. 

4. Lucrați cele 2 ochiuri obținute împreună pe față pe peretele din față. 

5. Treceți acest ochi prin ochiul scos, care a rămas pe andreaua dreaptă. Trageți firul. 

Sfat. Dacă dumneavoastră lucrați pe față pe peretele din față și ochiurile arată ca în imaginea de mai jos, atunci pur și simplu le întoarceți mai întâi în poziția lor naturală. 

6. Lucrați astfel până la finalul rândului. 

7. Ultimele 2 ochiuri rămase pe andrele le puteți lucra împreună pe față pe peretele din spate. 

Sperăm să vă fie de folos această metodă simplă și cu rezultat frumos! 

Mult spor!