Cea mai simplă și de încredere metodă de a mura castraveți pentru iarnă!

Vă prezentăm cea mai simplă și de încredere metodă de a mura castraveți pentru iarnă. Metoda rece nu vă va fura mult timp, însă rezultatul va fi peste măsura așteptărilor. Castraveții ies crocanți, potrivit de sărați și ușor picanți. Perfecți în calitate de aperitiv sau de adăugat în salate. Singurul dezavantaj este că trebuie păstrați la frigider sau în pivniță.

INGREDIENTE:

– castraveți;

– frunze și rădăcină de hrean;

– usturoi;

– ardei iute – opțional;

– foi de dafin;

– flori de mărar;

– frunze de coacăz și vișin;

– boabe de piper negru;

– boabe de ienibahar;

– 1 pahar de 100 ml de sare pentru 1 recipient de 3l.

MOD DE PREPARARE:

1. Lăsați castraveții la înmuiat în apă rece timp de 3-4 ore, după care îi spălați foarte bine și tăiați capetele din ambele părți.

2. În sticle de plastic de 5-6l, adăugați flori de mărar, frunze de hrean, coacăz și vișin, bucăți de rădăcină de hrean, usturoi, ardei iute, piper negru, ienibahar și foi de dafin.

Sfat. Condimentele, dar și cantitatea lor, sunt individuale. Le alegeți după preferințele familiei.

3. Umpleți sticla aproximativ pe jumătate cu castraveți, mai adăugați flori de mărar, usturoi, ardei iute, apoi din nou castraveți.

Sfat. Folosiți castraveți de mărime medie, ca să intre ușor în vas. Periodic, agitați sticla, pentru ca legumele să se repartizeze cât mai compact.

4. La final, adăugați o floare de mărar și o bucată de frunză de hrean.

5. Amestecați sarea cu apă caldă, cât să se dizolve complet, turnați lichidul în sticlă și o umpleți cu apă rece, până la margini. Închideți sticla ermetic cu capac și o dați la loc răcoros și întunecos.

6. Când castraveții vor fi gata, puteți tăia partea de sus a sticlei sau transferați-i în borcane de 3l și păstrați-le la frigider.

Astfel de recipiente din plastic sunt foarte comode, puteți transporta castraveții oriunde aveți nevoie. De asemenea, în timpul fermentării se formează gaze, din cauza cărora poate sări capacul sub presiune. În sticle de plastic acest lucru nu se va întâmpla. De asemenea, ele nu necesită pregătire preventivă, doar trebuie spălate cu apă rece, nici într-un caz caldă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New