Cea mai subțire și ieftină slănină, dar obțineți o delicatesă pe care nu o puteți cumpăra în magazin!

Vrem să vă împărtășim rețeta economică și gustoasă cum puteți pregăti cea mai subțire slănină. Aperitivul se taie foarte bine și are un gust picant. Șoriciul este moale, iar slănina foarte aromată datorită usturoiului proaspăt adăugat.

INGREDIENTE:

– 1,5-2 kg de slănină subțire cu șorici;

– 3l de apă;

– 3 linguri de sare;

– 10 căței de usturoi;

– 3 linguri de condiment picant (ardei gras și ardei iute dat prin mașina de tocat carne).

MOD DE PREPARARE:

1. Puneți slănina (spălată și înmuiată în apă rece) într-o cratiță, adăugați apă, cât să fie acoperită complet, puneți o greutate (un capac din sticlă termorezistent), acoperiți cratița cu capac, aduceți slănina până la punctul de fierbere și îndepărtați spuma.

Sfat. Puteți scurge prima apă, spălați slănina, turnați altă apă și aduceți din nou slănina până la punctul de fierbere.

2. Adăugați câte 1 lingură cu vârf de sare pentru fiecare litru de apă, puneți din nou greutatea, capacul și fierbeți slănina timp de 2 ore la foc mic.

3. Scoateți cu grijă slănina, folosind spumiera.

4. Treceți usturoiul prin răzătoarea medie, adăugați amestecul de ardei gras și ardei iute, apoi amestecați.

5. Într-o formă pentru chec, alternați straturi de slănină și 2 linguri cu vârf de amestec picant.

6. Ultimul strat îl acoperiți cu slănină cu șoriciul în sus, apoi cu folie de plastic, așezați tocătorul, adăugați o greutate de 3-5 kg și dați forma la loc răcoros peste noapte.

Aperitivul își menține foarte bine forma și se taie ușor. Feliile arată aspectuos, interesant și apetisant. Aroma de usturoi și condimente este intensă. Ce poate fi mai gustos decât o bucată de slănină picantă cu usturoi? Seamănă la gust cu toba din ciolan. Economic și atât de bun și cu ciorbă, și la mic dejun. Dacă ați pregătit o porție mai mare, puteți congela porții pentru mai târziu. După decongelare, gustul rămâne același.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!