Cel mai gustos salam în stil țărănesc – rapid și simplu!

Lebăr de casă în stil țărănesc – foarte gustos și, desigur, nu se compară cu varianta din comerț. Procesul de preparare nu este complicat deloc. Încercați și nu veți regreta!

INGREDIENTE:

– 1 kg de slănină cu carne pe os;

– 800 gr de ficat;

– 800 gr de plămâni;

– 800 gr de inimă;

– 5-6 căței de usturoi;

– sare – după gust;

– piper negru – după gust;

– membrană – 4 m de intestine (am folosit curățate și sărate).

MOD DE PREPARARE:

1. Fierbeți slănina cu carne timp de aproximativ 1 oră, după ce dă în clocot, cât să fie gata. Adăugați 1 lingură de sare. O lăsați să se răcească.

2. În altă cratiță, fierbeți plămânii, ficatul și inima timp de 40-45 de minute, după ce dau în clocot, la fel, cu 1 lingură de sare. Le lăsați să se răcească.

Sfat. Pentru ca ficatul să nu fiarbă prea mult, îl puteți scoate mai devreme.

3. Pregătiți intestinele: turnați apă caldă, le spălați bine în 2 ape și în interior (este comod să folosiți apă de sub robinet).

4. Turnați apă caldă peste membrană, adăugați 1 lingură de oțet 6% pentru 0,5l de apă și o lăsați pentru aproximativ 1 oră.

5. Treceți slănina cu carne, plămânii, ficatul și inima prin mașina de tocat carne cu sită mare, adăugați usturoi dat prin presă, sare, piper negru și alte condimente. Amestecați foarte bine, până la omogenizare. Compoziția va fi densă și vâscoasă.

6. Fixați accesoriul pentru cârnați, îmbrăcați membrana, dar nu o legați, ca să iasă aerul, și o umpleți, dar nu foarte dens, ca să nu crape în timpul fierberii.

Sfat. Dacă intră aer, îl îndepărtați cu un ac.

7. Împărțiți salamul în cârnați mai mici, pentru comoditate, îl dați la frigider pentru 2-3 ore. După care, îl veți putea tăia bucăți porționate.

Păstrați lebărul la frigider timp de 1-2 zile sau la congelator. Poate fi prăjit pe tigaie, pregătit la cuptor sau fiert, ca crenvurștii. De asemenea, puteți servi feliile ca atare cu pâine cu muștar.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New