Cel mai simplu mod de a lărgi blugii, dacă devin mici în talie. Oricine se poate descurca!

Uneori, din mai multe motive, putem avea nevoie să mărim hainele, de exemplu, blugii în talie. S-ar părea că problema este complicată și va trebui să apelați la ajutorul unei croitorese profesioniste, fie să pierdeți mult timp, studiind diverse manuale de specialitate. Cu toate acestea, există o metodă mai simplă de a lărgi blugii în talie, cu care se poate descurca chiar și o persoană puțin cunoscută cu croitoria. 

AVEȚI NEVOIE DE: 

-accesorii pentru cusut; 

-denim, de culoare potrivită. 

PAȘI DE URMAT: 

1.În primul rând, trebuie să descoaseți talia, dar nu complet, ci doar în locul unde e nevoie să o lărgiți. De asemenea, descoaseți și curelele pentru centură și talia la o distanță de 10-15 cm în ambele părți de la locul lărgirii. Dar, nu atingeți marginile unde se află nasturele și gaura. 

2. Acum, pe partea din spate a pantalonilor, între cusătura laterală și buzunar, marcați linia tăieturii. Aveți grijă, linia nu trebuie să fie dreaptă, ci puțin oblică cu lungimea de 10-12 cm. 

Apoi, treceți la inserția, datorită căreia va fi mărită dimensiunea. Pentru inserție, aveți nevoie de o bucată de denim potrivit după culoare. O așezați sub tăietură și desenați pe material un triunghi de mărimea necesară. Tăiați marginile materialului, lăsând liberi 2 cm din ambele părți, și coaseți țesătura pe perimetru cu ajutorul mașinii de surfilat. 

3. Piesa obținută o coaseți de pantaloni, lăsând liber aproximativ 0,5 cm de la marginea tăieturii. Apoi coaseți pe linie dreaptă cu zigzag rar. Tăiați materialul în plus, apoi treceți peste primul zigzag de câteva ori cu un zigzag des, pentru ca cusătura să fie strânsă. 

4. Pentru a face inserția mai armonioasă, coaseți o linie de finisare dublă cu fir de ață de culoarea celorlalte cusături, astfel încât zigzagul să fie în mijloc. 

5. Pe talie, așezați și coaseți bucata lipsă. Prelucrați-o în așa mod, cât să se încadreze armonios în „tabloul” general. De asemenea, puneți la loc cureaua pentru centură. Puteți proba blugii transformați. 

Mult spor!