Cele mai bune îngrășăminte pentru Zamioculcas: va dezvolta mai multe frunze și un sistem radicular bogat!

Astăzi vă voi prezenta două rețete foarte eficiente și interesante de fertilizanți, care ajută la creșterea Zamioculcasului, făcându-l mai înalt, cu multe frunze noi, precum și care facilitează creșterea mai bună a sistemului său radicular.

Rețeta nr.1: Fertilizant pe bază de usturoi!

Primul îngrășământ este pe bază de usturoi – un produs foarte benefic nu numai pentru oameni, dar și pentru plante. Acesta conține mult sulf, fosfor, potasiu și alte elemente, precum și substanțe nutritive, care ajută la eliminarea a aproape tuturor bolilor fungice și a dăunătorilor care afectează Zamioculcasul. Deci, acesta nu este doar un îngrășământ pentru plante, ci și un fel de medicament.

Veți avea nevoie de:

– 2 căței de usturoi;

– 1 comprimat sau 1 fiolă de vitamina B1 sau tiamină;

– 1 l de apă.

Mod de preparare:

1. Pentru a pregăti acest îngrășământ, luați doi căței de usturoi, decojiți-i și tăiați-i felii. Puneți-i împreună cu cojile într-un vas potrivit și turnați 250 ml de apă clocotită deasupra. Lăsați usturoiul în apă, până când se va răci – timp de aproximativ 2 ore sau chiar o zi întreagă, pentru ca să elibereze mai multe substanțe nutritive.

2. După ce s-a răcit, strecurați amestecul și aduceți-l la volumul de 1 l, adăugând apă rece. Pentru a intensifica efectul, adăugați un comprimat sau o fiolă de vitamina B1 sau tiamină. Aceasta stimulează creșterea sistemului radicular, dezvoltarea noilor frunze și creșterea frunzelor existente. Udați plantele de Zamioculcas cu soluția obținută.

Rețeta nr.2: Fertilizant pe bază de cartofi!

Al doilea fertilizant este pe bază de cartofi. Cartoful conține multe vitamine, aminoacizi, mult amidon și potasiu, dar mai puțin fosfor.

Veți avea nevoie de:

– 1 cartof de mărime medie;

– 1 praf de sare;

– 1 linguriță de miere (opțional);

– 1 comprimat sau 1 fiolă de vitamina B1 sau tiamină;

– 1 l de apă.

Mod de preparare:

1. Pentru a pregăti soluția, luați un cartof de mărime medie, spălați-l bine și dați-l printr-o răzătoarea cu găuri mari, fără să-l decojiți. Adăugați un praf de sare la el și amestecați. Lăsați-l să stea timp de 2 ore pentru a-și lăsa sucul.

Notă: Sarea nu este un îngrășământ, ci este folosită pentru a face cartoful să-și elibereze sucul.

2. După 2 ore, cartoful a lăsat suficientă zeamă. Adăugați 1 l de apă peste el și toate substanțele nutritive din cartof vor trece în apă. Apoi strecurați totul printr-o sită fină, pentru a îndepărta bucățile de cartof, deoarece acestea sunt resturi organice care pot putrezi.

3. Acum, ați obținut un îngrășământ foarte eficient, pe care îl foloseau și bunicii noștri pe vremuri. Iar pentru a-i intensifica efectul, puteți adăuga o linguriță de miere la el.

4. Apoi adăugați un comprimat sau o fiolă de vitamina B1 sau tiamină. Amestecați și udați Zamioculcasul cu soluția obținută.

Aceste îngrășăminte pot fi folosite alternativ, sau puteți folosi doar una dintre ele. Când folosiți îngrășăminte organice, trebuie să vă asigurați că solul se usucă complet după udare, de altfel, toată această materie organică va putrezi în ghiveci. Deci, îl udați, lăsați solul să se usuce complet, apoi îl puteți uda cu alte îngrășăminte.

Spor la grădinărit!