Cele mai simple și sigure soluții de înlăturare a mucegaiului!

Puțini oameni știu despre nocivitatea mucegaiului din casă. Uneori el este foarte dificil de îndepărtat, îndeosebi dacă încăperea este supusă permanent la umiditate excesivă.

Noi am  pregătit o listă cu soluțiile, care vă pot ajuta să scăpați de această problemă neplăcută.

1. PEROXIDUL DE HIDROGEN (APA OXIGENATĂ)

Este una dintre cele mai cunoscute metode, pe care o utilizau chiar și străbunicii noștri — soluția 3% de apă oxigenată. Ca să pregătiți această soluție eficientă, trebuie să amestecați bicarbonatul de sodiu cu esență de oțet, iar apoi să adăugați o lingură de peroxid de hidrogen. Puteți să turnați soluția într-un recipient dotat cu pulverizator și să o răspândiți uniform pe porțiunile mucegăite ale încăperii.

2. OȚETUL

Mulți oameni știu că oțetul are proprietăți antiseptice, dar puține persoane au auzit de faptul că el poate îndepărta majoritatea tipurilor de mucegai.

Turnați oțetul nediluat (aproximativ 1.5 pahare) într-un recipient dotat cu pulverizator și aplicați-l pe porțiunile necesare. Peste 60 minute toată suprafața mucegăită trebuie ștearsă foarte bine, iar apoi prelucrată cu suc de lămâie.

3. ULEIUL ESENȚIAL DE ARBORE DE CEAI

Este o soluție scumpă, dar foarte eficientă.

Soluția se prepară ușor: 2 lingurițe de ulei se adaugă într-un pahar de apă. Apoi se transferă într-un recipient dotat cu pulverizator (înainte de utilizare soluția trebuie agitată). După ce suprafața prelucrată se va usca complet, este necesar să fie ștearsă cu o cârpă uscată.

4. EXTRACTELE DIN SEMINȚE DE CITRICE

Dacă preferați soluțiile naturale, fără chimicale, atunci extractele din semințe de citrice vă vor ajuta să combateți mucegaiul la fel de eficient.

Ca să pregătiți soluția, aveți nevoie de numai 20 picături de extract la 2 pahare de apă. Pulverizați-o pe suprafața afectată și lăsați-o să se usuce. La sfârșit, pur și simplu ștergeți-o cu un burete curat.

5. BICARBONATUL DE SODIU

Uneori avem impresia că bicarbonatul de sodiu reprezintă răspunsul la toate problemele și întrebările. Beneficiile acestui produs sunt incomparabile. Se cunoaște faptul că bicarbonatul de sodiu combate eficient mucegaiul. În acest scop trebuie să preparați o soluție concentrată din bicarbonat de sodiu, apă și oțet. Folosind pulverizatorul, răspândiți-o pe suprafața afectată și frecați-o foarte bine cu buretele.

Spor la treabă! Fiți sănătoși!