Chec cu vișine ”Desfătare” – nu îl veți putea refuza, precum nu vă veți putea opri din mâncat!

Denumirea prăjiturii face cât o mie de cuvinte. Vișinele conservate le puteți înlocui cu fructe proaspete, smântâna pentru frișca să fie de 25-30%, o bateți rece pentru ca crema să-și mențină forma. Vă asigurăm că veți găti acest chec nu numai o dată, din acest motiv țineți cont de o idee: blatul poate fi de ciocolată dacă adăugați 2 linguri de cacao în timp ce amestecați aluatul.

INGREDIENTE:

-3 ouă;

-300 gr de zahăr;

-150 gr de făină;

-250 gr de smântână pentru frișcă;

-250 gr de cremă de brânză mascarpone;

-150 ml suc de vișine;

-50 gr de ciocolată;

-300-400 gr de vișine conservate.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți blatul. Bateți ouăle cu 150 gr de zahăr și făină. Turnați aluatul într-o formă cu pereți detașabili tapetată cu hârtie de copt și îl coaceți timp de 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

2.Într-un vas încăpător, mixați frișca cu 150 gr de zahăr, adăugați mascarponele și continuați să mixați, până compoziția devine pufoasă și cremoasă.

3.Strecurați vișinele, iar sucul îl păstrați pentru însiroparea blatului. Îmbibați blatul cu suc și așezați vișinele deasupra blatului.

4.Acoperiți vișinele cu un strat uniform de cremă de frișcă. Presărați checul cu ciocolată răzuită și dați-l la frigider pentru 3 ore.

Desertul poate fi ornat cu vișine și cu frunze de mentă, iar în loc de ciocolată, puteți folosi fulgi de cocos: astfel checul are un aspect și mai pufos.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!