Chec marmorat cu unt și pudră de cacao — un desert demn de admirație!

Chec marmorat. Cum se face checul marmorat? Chec cu cacao un desert pufos și apreciat. Rețeta de chec marmorat. Chec de casă marmorat  ușor de făcut și foarte aerat.

INGREDIENTE (pentru o tavă rotundă, cu diametrul de 15 cm):

-60 g de unt (6 linguri);

-65 g de făină;

-¼ linguriță de praf de copt;

-un praf de sare;

-3 ouă;

-45 ml de lapte;

-½ linguriță de extract de vanilie;

-2 g de pudră de cacao (o linguriță);

-50 g de zahăr (5 linguri).

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți untul într-o crăticioară și topiți-l pe foc mic. Turnați-l într-un bol curat.

2.Separați albușurile de gălbenușuri.

3.Cerneți făina împreună cu praful de copt și praful de sare. Adăugați-le în untul cald și amestecați cu telul până la omogenizare.

4.Adăugați gălbenușurile de ouă, laptele și extractul de vanilie. Amestecați cu telul până la omogenizare.

5.Bateți albușurile cu mixerul până se vor transforma într-o spumă spumoasă și voluminoasă. Apoi, fără să opriți mixarea, adăugați treptat zahărul. Bateți totul până la încorporarea completă a zahărului și apariția vârfurilor persistente.

6.Adăugați treptat (câte 1-2 linguri) spuma de albușuri în compoziția de gălbenușuri, amestecând cu grijă, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus și dinspre mijlocul spre marginile bolului. Veți obține un aluat semilichid (ca cel pentru pandișpan).

7.Puneți pudra de cacao și 3-4 linguri de aluat într-un bol. Amestecați până la omogenizare. Transferați aluatul de ciocolată într-un poș.

8.Transferați jumătate din aluatul alb în tava tapetată cu hârtie de copt. Adăugați jumătate din aluatul de ciocolată pe suprafața lui, răspândindu-l circular (sub formă de spirală).

9.Procedând similar, adăugați aluaturile rămase în tavă.

10.Folosind o frigare de lemn și pătrunzând prin toate straturile de aluat, trasați o cruce prin chec. Apoi separați fiecare sfert de cerc în câte 2 sectoare, iar fiecare sector rezultat — în altele 2. Astfel veți obține modelul de pânză de păianjen/floare al checului marmorat.

11.Turnați apă fierbinte în tava standard a cuptorului. Puneți tava cu aluatul în ea și introduceți toată construcția în cuptorul preîncălzit până la 125°C.

12.Coaceți checul pe baia de apă, pe parcursul a 42 minute.

13.Scoateți checul din tavă și lăsați-l să se răcească pe grătar.

14.Îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lui și serviți-l.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!