Cheesecake cu Nutella și lapte condensat caramelizat (fără coacere). O savoare nelimitată!

Gusturile rafinate de Nutella și lapte condensat caramelizat (dulce de leche), incluse într-un cheesecake cremos, preparat fără coacere! Este prea mult? Nu, în niciun caz! Niciodată nu poate fi prea multă Nutella și prea mult dulce de leche. Încercați acest cheesecake și veți înțelege despre ce vorbim!

INGREDIENTE:

-130 g de biscuiți digestivi;

-50 g de unt topit;

-450 g de cremă de brânză (la temperatura camerei);

-130 g de zahăr pudră (cernut);

-½ linguriță de extract de vanilie;

-70 ml de smântână pentru frișcă 35% (rece);

-5 g de gelatină granulară (dacă veți folosi alt tip de gelatină, luați o cantitate suficientă pentru gelificarea a 420 ml de lichid);

-o lingură de apă;

-150 g de Nutella;

-150 g de lapte condensat caramelizat (dulce de leche).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți blatul: puneți biscuiții într-o pungă de plastic și fărâmițați-i fin cu ajutorul sucitorului. Amestecați-i cu untul topit.

2.Transferați compoziția rezultată într-o tavă rotundă, cu pereții detașabili și diametrul de 18 cm. Răspândiți-o uniform și presați-o foarte bine (cu un pahar), astfel încât să obțineți un blat compact.

3.Dați tava cu blatul la frigider.

4.Pregătiți compoziția de brânză: bateți crema de brânză (la temperatura camerei) cu mixerul până va deveni aerată și pufoasă. Adăugați zahărul pudră, extractul de vanilie și mixați până la omogenizare.

5.Adăugați smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) și continuați mixarea până când compoziția se va îngroșa puțin. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, deoarece urmează să o mai amestecați: astfel veți evita tăierea ei.

6.Amestecați gelatina cu o lingură de apă. Lăsați-o să se hidrateze pe parcursul a 5 minute. Apoi topiți-o în cuptorul cu microunde, încălzindu-o în reprize de 15 secunde. Amestecați-o foarte bine după fiecare repriză. Aveți grijă să nu o clocotiți.

Dacă nu aveți cuptor cu microunde, puteți să topiți gelatina pe foc mic sau pe bain-marie.

7.Adăugați treptat (câte o lingură) 2-3 linguri din compoziția de brânză în gelatina dizolvată, amestecând de fiecare dată până la omogenizare.

8.Apoi încorporați amestecul de gelatină în compoziția de brânză, folosind spatula.

9.Divizați compoziția de brânză în 3 părți. Adăugați Nutella într-una dintre ele și amestecați cu spatula până la omogenizare. Încorporați laptele condensat caramelizat în cea de-a doua, procedând similar. Nu adăugați nimic în ultima parte.

Sfat! Încălziți Nutella și laptele condensat caramelizat timp de câteva secunde în cuptorul cu microunde, ca să devină mai lichide și să le puteți încorpora mai ușor în compoziția de brânză.

10.Scoateți tava din frigider. Adăugați alternant și aleator câte o lingură din fiecare compoziție pe blatul de biscuiți până când le veți termina. Scuturați tava de câteva ori, ca să nu rămână goluri în interiorul cheesecake-ului.

11.Folosind o scobitoare, trasați linii haotice pe suprafața cheesecake-ului.

12.Dați-l la frigider peste noapte, până se va închega complet.

13.Scoateți-l din tavă și transferați-l pe un platou.

14.Feliați și serviți cheesecake-ul. Bucurați-vă de gustul lui nemaipomenit!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!