Cheesecake Tiramisu (fără coacere) — o surpriză dulce pentru cei dragi!

Vă propunem încă o variantă a faimosului desert Tiramisu — sub formă de cheesecake fără coacere. Încercați să-l pregătiți! Este foarte simplu!

INGREDIENTE:

Pentru baza cheesecake-ului:

-150 g de biscuiți digestivi;

-60 g de unt topit.

Pentru compoziția de brânză:

-300 g de cremă de brânză (la temperatura camerei);

-300 g de mascarpone (la temperatura camerei);

-180 g de zahăr pudră (cernut);

-o linguriță de extract de vanilie;

-190 g de smântână pentru frișcă 35% (rece);

-10 g de gelatină granulară (dacă folosiți alt tip de gelatină, folosiți o cantitate suficientă pentru gelificarea a 500 ml de lichid).

Pentru „sirop”:

-250 ml de apă caldă;

-2 linguri de cafea solubilă.

Altele:

-câteva pișcoturi (biscuiți Savoiardi);

-pudră de cacao.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți cafeaua: amestecați foarte bine apa caldă și cafeaua solubilă. Puneți 3 linguri din infuzia obținută într-un alt bol.

2.Pregătiți blatul: folosind blenderul sau robotul de bucătărie, măcinați foarte fin biscuiții digestivi. Apoi transferați-i într-un bol și amestecați-i cu untul topit.

3.Răspândiți uniform compoziția rezultată pe fundul unei tăvi rotunde, cu pereții detașabili și diametrul de 18 cm. Presați-o foarte bine, astfel încât să obțineți un blat compact.

4.Dați tava la congelator pentru 30 minute.

5.Pregătiți compoziția de brânză: bateți crema de brânză și mascarpone cu mixerul pe parcursul câtorva minute, până se vor combina și vor deveni pufoase.

6.Apoi adăugați zahărul pudră (cernut în prealabil) și extractul de vanilie. Mixați până la omogenizare.

7.Bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) până la apariția vârfurilor moi. Adăugați-o în compoziția de brânză și amestecați doar până la omogenizare cu mixerul pornit la viteză mică. Dacă este bătută prea mult, se poate tăia.

8.Amestecați gelatina cu cele 3 linguri de cafea, pe care le-ați pus deoparte. Lăsați-o să se hidrateze pe parcursul a 5 minute. Apoi încălziți-o în cuptorul cu microunde, pe bain-marie sau pe foc mic până se va dizolva, fără să o clocotiți.

9.Amestecați foarte bine gelatina topită cu câteva lingurițe de compoziție de brânză. Apoi transferați-o în compoziția principală și mixați îndată doar până la omogenizare.

10.Asamblați cheesecake-ul: răspândiți uniform 1/3 din compoziția de brânză pe blatul din tavă.

11.Înmuiați fiecare pișcot timp de 2 secunde în cafea, după care așezați-l pe stratul de brânză din tavă. Procedați similar până când îl veți acoperi complet.

12.Presărați generos stratul de biscuiți cu pudră de cacao.

13.Răspândiți uniform încă 1/3 din compoziția de brânză pe stratul de biscuiți.

14.Transferați compoziția rămasă (1/3) într-un poș cu duiul rotund. Aplicați-o pe toată suprafața cheesecake-ului sub formă de movile îngrijite.

Dacă compoziția este prea moale și nu-și menține bine forma, dați-o la frigider pentru 15-25 minute, ca să se închege puțin. Verificați-o și amestecați-o cu grijă la fiecare 5 minute, ca să se întărească uniform. După ce va deveni mai stabilă, transferați-o în poș și aplicați-o pe suprafața cheesecake-ului.

15.Dați cheesecake-ul la frigider pentru 12 ore (peste noapte), până se va închega complet. Apoi presărați-i suprafața cu pudră de cacao.

16.Folosind un cuțit subțire, separați cu grijă cheesecake-ul de pereții tăvii, după care îndepărtați inelul ei. Apoi transferați-l cu grijă pe un platou, utilizând 2 spatule plate în acest scop (introduceți-le cu grijă sub blat, ridicându-l în prealabil cu ajutorul cuțitului).

Ca să scoateți mai ușor cheesecake-ul din tavă, puteți să-i tapetați fundul cu o bucată de hârtie de copt (diametrul ei trebuie să depășească puțin diametrul tăvii) înainte de asamblare.

17.Feliați și serviți cheesecake-ul cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!