Chiar dacă orhideea nu are rădăcini, acestea vor crește în scurt timp și va produce chiar și o tijă florală. Udați-o cu această soluție!

Dacă orhideea dvs. nu are rădăcini sau are foarte puține, sau dacă nu a înflorit de mult timp, vă recomandăm să încercați această metodă și să vă udați planta cu soluția miraculoasă de astăzi, care constă doar din 3 ingrediente.

Efectul unei astfel de udări este extrem de pozitiv pentru orhidee: aceasta începe rapid să dezvolte rădăcini, inclusiv rădăcini aeriene, iar cu timpul poate produce frunze noi și chiar o tijă florală!

Veți avea nevoie de:

– 1 l de apă fiartă și răcită;

– 2 picături de iod de 5%;

– 15 ml de peroxid de hidrogen de 3%;

– 5 g de suc de lămâie.

Mod de preparare:

1. Dizolvați 2 picături de iod de 5%, 1 lingură (15 ml) de peroxid de hidrogen de 3% și 1 linguriță (5 g) de suc de lămâie sau, opțional, mai puțin de 1/2 linguriță de acid citric (2 g) în 1 l de apă fiartă și răcită.

2. Udați orhideea cu această soluție ca de obicei: fie pe marginile pereților interiori ai ghiveciului, fie folosind metoda clasică de imersie. Dacă orhideea dvs. nu are rădăcini, atunci scufundați-o complet în această soluție timp 25 de minute. Orhideele sănătoase trebuie udate o dată la 3 săptămâni, iar cele slăbite o dată la 10 zile.

Udați-vă orhideea cu această soluție și veți rămâne mulțumiți de rezultatul obținut!

Spor la grădinărit!

New