Chiar și cei mai slăbiți castraveți vor începe să crească – fertilizant folositor și natural!

Mulți grădinari folosesc cenușa de lemn pentru a prepara diferiți fertilizanți naturali pentru castraveți, roșii, ardei și alte culturi. Însă, din păcate, de cele mai multe ori, aceștia o fac greșit. Adevărul este că cenușa de lemn conține cantități mari de potasiu, calciu și fosfor, care se află într-o formă insolubilă în apă. Pentru a le transforma într-o formă care poate fi ușor asimilată de către plante, trebuie folosit oțetul. Fără oțet, nutrienții din cenușă vor rămână în stare insolubilă, iar plantele nu vor putea beneficia de ei.

Veți avea nevoie de:

– 10 l de apă;

– 1 cană de cenușă de lemn;

– 1 cană de oțet de 9 %.

Mod de preparare:

1. Pentru a prepara un fertilizant eficient, adăugați 1 cană de cenușă și 1 cană de oțet de 9% într-o găleată de 10 l. Amestecați.

2. Veți putea observa cum decurge reacția: substanțele insolubile în apă sunt transformate într-o formă solubilă de către acidul acetic.

3. Umpleți găleata cu apă și îndepărtați toate bucățile mari de cărbuni. Folosiți soluția obținută pentru a uda castraveții la rădăcini: câte o cană pentru fiecare tufă mică ar trebui să fie suficientă.

Sfat: Fertilizați-i cu cenușă de lemn o dată sau de două ori pe săptămână, având grijă să o alternați cu îngrășăminte pe bază de azot, iar rezultatul nu va întârzia să apară.

Prin utilizarea acestui fertilizator simplu, plantele vor dezvolta un sistem radicular viguros, iar frunzele nu se vor îngălbeni. De asemenea, soluția va avea un efect pozitiv asupra calității și cantității recoltei: castraveții vor fi rodiți, mari și gustoși.

Spor la grădinărit!