Chifle cu vișine – foarte bune, fragede și pufoase!

Aceste chifle dospite ar fi trebuit numite ”Flori de vișin”: priviți cât de apetisante sunt aceste pufoșenii dacă se aplică puțină fantezie!

Pentru aceste prăjituri se folosesc ingredientele obișnuite pentru aluat dospit și vișine. Vă recomandăm să folosiți vișine proaspete și fără sâmburi, dar iarna puteți folosi vișine conservate sau deshidratate.

INGREDIENTE:

-200 ml de lapte;

-25 gr de unt;

-25 ml de ulei;

-1 praf de sare;

-1 lingură de zahăr;

-1 ou;

-1 lingură de drojdie;

-320 gr de făină;

-1 zahăr vanilat;

-vișine – după gust;

-1 gălbenuș.

MOD DE PREPARARE:

1.Combinați 3 linguri de făină cu drojdie, adăugați 1 lingură de zahăr și 50 ml de lapte cald. Amestecați bine și lăsați maiaua la loc cald pentru 15 minute.

2.Amestecați făina rămasă, sarea și zahărul (puteți adăuga mai mult zahăr dacă nu planificați să presărați chiflele cu zahăr pudră), adăugați maiaua și amestecați bine. Apoi adăugați untul topit, oul și uleiul. Lăsați aluatul, acoperit cu un prosop, la loc cald pentru 30 de minute.

3.Lucrați puțin aluatul și împărțiți-l în 15-17 bucăți, formând mai întâi biluțe, apoi lipii rotunde. Faceți niște incizii pe contur și lipiți vârfurile, oferind chiflelor forma unei flori.

4.Tapetați tava cu hârtie de copt, așezați chiflele și le ungeți cu ou bătut. În mijlocul fiecărei flori așezați câte o vișină fără sîmbure. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 190°C timp de 30 de minute.

Chiflele gata și răcorite le puteți presăra cu zahăr pudră cu sau fără scorțișoară. Acest deliciu dispare imediat în timpul petrecerii cu ceai, verificat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!