Chifle mai pufoase și delicioase ca acestea nu ați încercat! O rețetă foarte reușită de aluat!

Vă prezentăm o rețetă foarte reușită de chifle cu umplutură de cașcaval, care întotdeauna ies pufoase și aspectuoase. Gustul acestora este de nedescris. Îi va cuceri pe toți! Vă recomandăm cu mare drag să le încercați! Suntem siguri că o să vă placă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 1 pahar de lapte cald (200 ml);

– 1 pahar de apă caldă (200 ml);

– 100 ml de ulei vegetal de floarea soarelui;

– 2 linguri de zahăr (40 g);

– 1 linguriță de sare (8 g);

– 1 albuș de ou;

– 10 g de drojdie uscată;

– 600 g de făină;

Ingrediente suplimentare:

– 100 g de unt topit;

– 100 g de cașcaval ras;

– 1 gălbenuș de ou;

– semințe de mac.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: luați un bol adânc, potrivit pentru frământare și adăugați în el următoarele ingrediente: apa și laptele cald, uleiul vegetal, zahărul, sarea, albușul de ou și drojdia uscată. Omogenizați totul cu ajutorul unui tel.

2. Acum, cerneți câte puțină făină și amestecați aluatul final. Inițial, faceți asta cu o spatulă, apoi frământați-l bine cu mâinile. Trebuie să iasă moale și nelipicios. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească timp de 1 oră într-un loc călduros.

3. Iată cât de bine trebuie să crească acesta:

4. Adunați-l cu o racletă în formă de bilă și puneți-l pe masa presărată cu făină. Împărțiți-l în 2 bucăți egale și modelați-le în formă de bile.

5. Luați o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul într-un blat de formă dreptunghiulară. Periați generos toată suprafața acestuia cu unt topit, apoi pliați-l în trei părți pe lățime, apoi pe lungime, având grijă să ungeți fiecare strat cu unt.

6. Așezați „pernuța” obținută de aluat pe o farfurie și puneți-o într-o pungă de plastic. Lăsați-o să stea în ea timp de 10 minute. Procedați la fel și cu cea de-a doua bilă de aluat.

7. Scoateți prima bucată de aluat pliat din pungă și întindeți-o cu sucitorul într-un blat subțire, de formă dreptunghiulară. Presărați toată suprafața acestuia cu cașcaval ras și rulați-l într-un rulou.

8. Tăiați ruloul obținut în 10 bucăți egale.

9. Procedați la fel și cea de-a doua bucată de aluat. Așezați viitoarele chifle pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele. Puteți să le aplatizați puțin cu degetele, ca să fie mai plate. Acoperiți tava cu o folie și lăsați chiflele să crească timp de 20-25 minute.

10. Apoi ungeți-le cu gălbenuș bătut de ou și presărați-le cu semințe de mac. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 20 de minute.

11. Scoateți-le din cuptor, lăsați-le puțin să se răcească și savurați-le cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New