Ciabatta foarte gustoasă: veți uita ce înseamnă pâine din comerț!

Ciabatta este cunoscută de multă lume, însă cum se prepară corect este un mister. Este o pâine italiană gustoasă, în compoziția căreia intră uleiul de măsline. Ciabatta este crocantă la exterior, iar miezul este moale și poros. Interesant este faptul că această pâine poate fi preparată foarte simplu în condiții de casă, important este să respectați proporțiile și pașii!

INGREDIENTE (PENTRU 4 PÂINI):

– 385 gr de făină;

– 288 gr de apă;

– 7 gr de sare;

– 38 gr de ulei de măsline;

– 2 gr de drojdie uscată.

MOD DE PREPARARE:

1. Dizolvați drojdia în apă caldă (nu fierbinte), adăugați ulei de măsline și sare. Încorporați făina cernută și amestecați un aluat lipicios. Îl lăsați pentru 40 de minute într-un vas dreptunghiular, acoperit cu capac.

2. A venit timpul să ”frământați” aluatul. Este o tehnologie interesantă, care vă va permite să obțineți acea consistență poroasă neomogenă din interiorul pâinii. Deci, luați pâinea dintr-o parte cu mâinile umede, și o întindeți puțin.

3. Așezați aluatul întins peste aluatul din recipient. Apoi, la fel întindeți aluatul și din partea cealaltă. Repetați procedura și din părțile laterale – întindeți și suprapuneți aluatul. Acoperiți vasul și lăsați aluatul pentru 30 de minute. Această procedură de întindere a aluatului din toate părțile e nevoie să o repetați de încă 2 ori, lăsând aluatul să se odihnească de fiecare dată câte 30-40 de minute.

4. Iată cum arată aluatul după ce îl întindeți din toate părțile:

5. După ce repetați pașii de 3 ori și așteptați timpul indicat, presărați aluatul cu puțină făină și transferați-l atent pe suprafața de lucru, încercând să nu-i deteriorați textura.

6. Împărțiți aluatul în 4 bucăți egale. Le lăsați să se odihnească timp de 30-40 de minute, acoperindu-le cu un prosop.

7. Coaceți ciabatta la temperatura de 220°С timp de 18 minute. Lăsați pâinea să se răcorească puțin în cuptor.

Tăiați ciabatta felii și serviți-o.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!