Cinci trucuri pentru ordinea în camera de baie, pe care, cu siguranță, le-a inventat un geniu!

Pentru o curățenie ideală în casă, nu ar strica să folosiți câteva trucuri. Acestea vor ușura procesul și vor ajuta la îndepărtarea microbilor și depunerilor, chiar și acolo unde s-ar părea că speranța e pierdută. Sfaturile utile vor crește eficiența, vor economisi bani și timp și, cel mai important, vor fi absolut sigure. Baia și toaleta vor deveni curate atât de repede încât curățarea va părea cea mai ușoară sarcină, iar cel care a inventat aceste tehnici este un adevărat geniu.

1.Oglinzi curate

În loc să folosiți chimie din magazin, de ce să nu încercați o soluție sigură și naturală? Mai ales, că este la fel de eficientă. Chiar și ceea ce aveți la îndemână poate face oglinzile și sticlele să strălucească: ceai și un ziar. Mai întâi trebuie să infuzați 3 pliculețe de ceai într-o cană cu apă. Soluția obținută o turnați într-un recipient cu pulverizator. Mototoliți ziarul și formați o bilă. Stropiți oglinda cu puțin lichid, apoi ștergeți cu bila de ziar. Nici o urmă sau murdărie! Iar pentru un efect ideal, e nevoie să repetați procedura de câteva ori.

2.Un duș ideal de curat

Cabina de duș sau cada sunt locuri bine cunoscute unde se adună murdărie. Pe ele se adună depuneri de la apa dură, resturi de săpun, soluții de curățat și de igienă, care se amestecă cu altă murdărie neplăcută, dacă nu faceți curat cu regularitate. O perie specială cu mâner-recipient vă ajută să îndepărtați totul cu ușurință. Puteți scoate capacul și să turnați oțet și săpun lichid în proporții de 1:1. Obțineți o soluție universală de îndepărtare a oricărei murdării din camera de baie: buretele îmbibă treptat soluția și poate curăța ușor orice loc inaccesibil.

3.Lupta cu petele de la apă dură

Apa dură lasă pe orice suprafață depuneri neplăcute de culoare alb-gălbuie. Adunându-se, acestea devin foarte tari și sunt destul de dificil de îndepărtat cu ajutorul soluțiilor simple de curățat. Iar utilizarea produselor chimice agresive crește riscul deteriorării acoperirii obiectelor cromate și smalțului căzii. Tot de ce aveți nevoie pentru o curățare blândă este ½ de lămâie sau chiar 1 felie. Acidul citric înmoaie foarte bine depunerile de la apa dură, lăsând în urmă doar curățenie.

4.Murdării deosebit de încăpățânate

Oțetul este încă un produs din gospodărie, care vă ajută să distrugeți depunerile cauzate de apa dură și care nu pot fi îndepărtate cu lămâie. Ca să-i asigurați o eficiență maximă, trebuie să puneți pe suprafața murdară o cârpă curată și să turnați deasupra ei oțet alb distilat, până se îmbibă bine. Această ”compresă” trebuie lăsată pentru 30 de minute, apoi să ștergeți depunerile cu cârpa cu oțet și să clătiți cu apă. Pentru curățarea locurilor inaccesibile, folosiți o periuță de dinți veche și nefolosită. Orice suprafață va luci ca nouă.

5.Curățarea vasului de toaletă

Pentru curățarea eficientă a toaletei, deasemenea puteți să nu utilizați produse chimice agresive din comerț. Oțetul vă asigură un rezultat destul de bun. În plus, această metodă se deosebește prin faptul că este ecologică și efiecientă în lupta contra bacteriilor, mucegaiului și depunerilor calcaroase.

O parte de oțet o puteți turna direct în rezervorul de apă și obțineți astfel o compoziție optimă ca să curățați și să dezinfectați țeava de scurgere. Apoi folosiți un pulverizator și curățați celelalte părți ale vasului de toaletă și nu uitați să ștergeți cu o cârpă. Un truc simplu vă ajută de distrugeți toți microbii și depunerile: îmbibați hârtie igienică cu oțet și o puneți în partea adâncă a vasului de toaletă. Lăsați hârtia pentru 5 minute, iar între timp curățați părțile interioare cu o perie. Nu vă rămâne decât să îndepărtați hârtia și să clătiți – toaleta va fi ideal de curată și sigură.

6.Un secret bonus

Mașina de spălat este un aparat de uz casnic foarte util care, s-ar părea, că poate funcționa veșnic fără nici o îngrijire. Dar nu este așa. Pe parcursul exploatării îndelungate, găurile de ventilație ale mașinii se umplu cu praf, obiecte mici și murdărie. Acest lucru duce la răspândirea microbilor și, în cel mai rău caz, poate fi cauza unui incendiu de la supraîncălzirea mașinii de spălat. Pentru a curăța aceste locuri inaccesibile, trebuie să faceți o piesă lungă specială din carton, care apoi o îmbrăcați pe furtunul aspiratorului. Periodic, îndepărtați neapărat murdăria interioară, cartonul fiind destul de elastic ca să-l îndoiți și să obțineți orice formă de care aveți nevoie.

Informație importantă: anual, mii de mașini de spălat se strică anume din cauza murdăriei excesive din găurile de ventilare. Iar stăpânii nici nu înețelg care este motivul adevărat.

Mult spor!