Cinci trucuri simple, care vă vor ajuta să întrețineți mașina de spălat rufe. Va rămâne funcțională pe parcursul multor ani!

În prezent fiecare femeie este pregătită să le mulțumească inventatorilor electrocasnicelor minunate. Vă amintiți cum bunicile și mamele noastre spălau rufele cu mâinile? Pe atunci nici măcar nu se visa la mașinile automate de spălare a acestora. Bineînțeles, nu era nimic plăcut în faptul că ele erau nevoite să petreacă toată ziua cu ligheanele pline cu apă, mai ales că spălarea rufelor necesita și mult efort…

Dar datorită tehnologiei moderne, femeile au posibilitatea excelentă de a se ocupa de alte treburi, fără să programeze o zi întreagă pentru spălarea șosetelor sau cearceafurilor. Cât timp mașina spală rufele, noi avem timp pentru curățenie sau gătit. Doar aceste treburi sunt la fel de importante ca hainele curate. 

Putem să vorbim la nesfârșit despre avantajele mașinii de spălat rufele. Dar, de asemenea, trebuie să avem grijă de ea. Altfel, la scurt timp, vom fi nevoiți să cheltuim banii pe repararea ei sau chiar pe cumpărarea unei mașini noi. 

Dacă ați observat apariția unui miros neplăcut sau că apa nu mai este încălzită la fel de bine, sau că ciclul de spălare durează mai mult decât înainte, înseamnă că a sosit momentul să curățați mașina de spălat rufele.

Nu trebuie să vă lăsați cuprinși de disperare. Pur și simplu apucați-vă de treabă. Vă propunem câteva sfaturi, care vă vor ajuta să protejați mașina de spălat rufe pe parcursul multor ani.

Mai întâi citiți manualul de utilizare al mașinii de spălat rufe. De obicei, acesta conține informații despre modul corect de curățare a acesteia.

Iar acum să trecem la sfaturi!

1. GARNITURA DE CAUCIUC

Anume ea se murdărește cel mai repede. Din această cauză mai întâi trebuie să curățați acest element. Înarmați-vă cu soluții speciale de curățat sau cu bicarbonat de sodiu.

Dacă ați descoperit mucegai, vă pot ajuta soluțiile, care conțin clor. Dar nu trebuie să exagerați și să le folosiți prea des, deoarece astfel veți crește riscul de deteriorare și rupere a garniturii de cauciuc. 

Este suficient să ștergeți partea metalică a cuvei de sub garnitură și propriu-zis garnitura de cauciuc cu o cantitate mică de soluție cu clor. Străduiți-vă să fiți cât mai grijulii cu această garnitură.

2. UȘA

După fiecare spălare se recomandă să ștergeți ușa mașinii de spălat rufe, astfel încât să nu rămână picături de apă pe ea. Ca să evitați apariția mucegaiului, lăsați ușa deschisă.

3. SERTARUL PENTRU DETERGENT

Scoateți-l cu grijă din mașină și spălați-l cu ajutorul oricărei soluții de curățat. La sfârșit nu uitați să-l ștergeți, ca să fie uscat.

Bicarbonatul de sodiu combinat cu oțet vă va ajuta să scăpați de urmele de rugină. Pur și simplu turnați soluția pregătită din ele în sertar și lăsați-o să acționeze pe parcursul 2-3 ore.

4. CALCARUL

Depunerile neplăcute pot fi înlăturate ușor cu ajutorul acidului acetic, adică al oțetului. Dacă nu aveți oțet la îndemână, puteți să-l înlocuiți cu sare de lămâie (acid citric). Ca să curățați toată mașina de spălat rufe, aveți nevoie de aproximativ 5-6 linguri de oțet. 

5. FILTRUL DE SCURGERE

Acest detaliu necesită îngrijire regulată.

Pur și simplu presărați sare de lămâie în sertarul pentru detergent și porniți cel mai lung ciclu de spălare, la temperatura maximă.

Mai întâi trebuie să asigurați accesul la filtru, care se găsește în partea inferioară a mașinii. Puneți neapărat o tavă sau un bol sub scurgere înainte de a scoate filtrul, deoarece poate exista o cantitate mică de apă în el.

Răsuciți cu grijă capacul și curățați filtrul de murdărie. Spălați-l și uscați-l. Puneți-l la locul lui și închideți capacul.

Aceste trucuri simple vă vor ajuta să întrețineți mașina de spălat rufe, care va funcționa excelent pe parcursul multor ani!

Spor la treabă!