Cipici simpli pentru începători, care pot fi tricotați într-o seară!

Ușor de lucrat, dar foarte frumoși și confortabili!

AVEȚI NEVOIE DE:

-100 g/147 m de fir de tricotat (80% lână și 20% acril);

-andrele 3.5 mm;

-2 nasturi;

-foarfece;

-ac.

MOD DE LUCRU:

1.Desenați talpa dumneavoastră pe o foaie.

2.Montați 32 ochiuri pe andrele.

3.Rândul 1: treceți primul ochi pe cealaltă andrea, după care lucrați celelalte ochiuri pe față (în punct leneș).

4.Continuați să lucrați celelalte rânduri în mod similar până veți obține un dreptunghi cu lungimea egală cu cea cuprinsă între călcâi și degetul mic (de exemplu, în cazul nostru talpa are lungimea de 24 cm, iar distanța dintre călcâi și degetul mic este de 19 cm  adică articolul rezultat trebuie să aibă lungimea cu 5 cm mai mică decât lungimea tălpii).

5.Închideți toate ochiurile.

6.Asamblați cipicul: împăturiți dreptunghiul rezultat în 3 părți egale, îndoindu-i pe rând marginile.

7.După aceasta uniți treimile îndoite din stânga, la nivelul marginilor scurte, care vor reprezenta ulterior vârful cipicului. Introduceți acul din dreapta marginilor respective și înnodați bine firul. Însăilați marginea exterioară, iar apoi marginea interioară și strângeți bine firul. Închideți orificiul rămas în mijloc prin coasere și înnodarea firului.

8.Întoarceți lucrul pe față.

9.Îndoiți ultima treime în direcție oblică, spre exterior și coaseți-o de cipic. Fixați un nasture (sau alt ornament) la capătul ei exterior.

10.Apropiați marginile scurte din partea opusă a lucrului, care vor reprezenta călcâiul cipicului, întorcându-le pe dos. Uniți-le prin coasere. Când vor rămâne 2 cm până la capătul cusăturii, realizați un nod, după care însăilați și strângeți firul după cum este prezentat la punctul 7. Întoarceți cipicul pe față.

11.Tricotați în mod similar celălalt cipic, modificând doar modul de asamblare (dreapta-stânga, în oglindă), ca să obțineți un cipic pentru celălalt picior.

12.Purtați cipicii și bucurați-vă de confortul oferit de ei!

Spor la treabă!