„Ciupercuțe” pentru masa festivă – un aperitiv aspectuos și foarte ușor de pregătit!

Astăzi dorim să vă prezentăm o rețetă foarte simplă și ușoară de aperitiv pentru masa festivă. Plusul imens în favoarea acestuia este că umplutura și elementele de decor pot fi pregătite din timp, iar însăși Ciupercuțele pot fi asamblate înainte de a le servi pe masă. Asamblarea acestora poate dura cel mult cinci minute. Pe lângă toate acestea, Ciupercuțele sunt foarte gustoase. Cu siguranță, își merită locul pe masa dvs. de sărbătoare!

INGREDIENTE:

Pentru umplutură:

– 150 g de șuncă;

– 3 ouă fierte;

– 100 g de cașcaval;

– 1 cățel de usturoi;

– maioneză (după gust);

– sare după gust (opțional);

Pentru decor:

– 10 roșii cherry;

– 2 castraveți proaspeți;

– pătrunjel creț.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: pentru început, tăiați șunca în cubulețe cât de mărunțele puteți. Transferați-le într-un bol adânc.

2. Tot în acest bol, dați cașcavalul și ouăle fierte prin răzătoarea mică.

3. Adăugați usturoiul zdrobit și maioneza (după gust). Amestecați foarte bine. Trebuie să obțineți o compoziție densă, care-și menține bine forma.

4. Tăiați castraveții în formă de rondele de grosime medie.

5. De asemenea, tăiați roșiile cherry în jumătate, apoi scoateți-le miezul cu ajutorul unei lingurițe.

6. Modelați ciupercuțele: îmbrăcați mănușile, luați câte o lingură de umplutură și modelați-o în palme în formă de con. Amplasați-l pe o rondelă de castravete și acoperiți-l cu o „pălărie” de roșie. Modelați astfel toate ciupercuțele și amplasați-le pe un platou.

7. Transferați maioneza într-un poș de ornat și decorați „pălăriile” ciupercilor cu buline albe. De asemenea, decorați platoul cu frunzulițe de pătrunjel creț.

8. Aperitivul este gata! Serviți-l cu plăcere pe masa de sărbătoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New