Congelatorul nu mai produce gheață: o metodă rapidă și ușoară de dezghețare!

Formarea excesivă de gheață în camera congelatorului nu este o problemă neobișnuită. Chiar și dezghețarea regulată nu întotdeauna ajută, deoarece uneori gheața se formează înapoi peste 4-5 zile! Din păcate, aceasta nu poate fi numită o funcționare fără probleme. Deci, ce puteți face pentru a evita această incomoditate? Există o metodă destul de simplă, dar care funcționează.

Dezghețarea și curățarea congelatorului reprezintă, desigur, o etapă bună pentru început; cu o îngrijire adecvată, dezghețarea doar o dată sau de două ori pe an este suficientă, chiar și în cazul frigiderelor mai vechi.

Cea mai rapidă și mai ușoară metodă de dezghețare este cu ajutorul apei fierbinți și a unei soluții de saramură. Pentru aceasta, se pune un recipient cu apă fierbinte în interiorul congelatorului și se prepară o saramură prin dizolvarea a 2 linguri de sare într-un pahar de apă.

Pentru comoditate, turnați saramura într-o sticlă cu pulverizator și stropiți pereții congelatorului cu ea, până când gheața se va desprinde cu ușurință. După aceasta, o puteți desprinde cu bețișoare de sushi din lemn pentru a nu deteriora suprafața.

Dacă doriți să vă curățați și să înălbiți plasticul, puteți folosi un amestec de peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu. Această soluție simplă curăță și albește bine plasticul și nu îl zgârie.

De asemenea, congelatorul poate fi dezinfectat, mai ales dacă depozitați carne în el. Pentru aceasta, clorhexidina este foarte potrivită. Pur și simplu spălați pereții uscați ai congelatorului cu ea, apoi clătiți-i bine.

În cele din urmă, pentru a vă asigura că congelatorul dvs. va îngheța mai puțin, după toate procedurile efectuate, ungeți plasticul uscat cu un strat subțire de glicerină. Acestea au fost toate trucurile!

Spor la treabă!

New