Conserv ardeii întregi pentru iarnă: se pregătesc ușor și ies foarte gustoși (pot fi păstrați și la temperatura camerei)!

Acești ardei sunt incomparabili! Ies aromați, apetisanți și incredibil de gustoși! Încerc să conserv cât mai mulți, deoarece iarna borcanele se golesc unul după altul. Iar încă un plus în favoarea lor este că pot fi păstrați și într-un dulap din apartament.

INGREDIENTE:

Pentru 1 borcan de 1 l:

– 6-8 ardei grași;

– 2 căței de usturoi;

– 10 g de sare grunjoasă;

– 20 g de zahăr;

– câteva boabe de piper negru;

– 1 linguriță de esență de oțet de 70 % (sau 8 lingurițe de oțet de oțet de 9 %).

MOD DE PREPARARE:

1. Coaceți ardeii întregi în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 30 de minute. După ce s-au copt, puneți-i într-o cratiță, acoperiți-i și lăsați-i să se înmoaie timp de 30 de minute.

Sfat: Cel mai bine este să luați ardei copți, cărnoși și cu pereții groși.

2. Pete o jumătate de oră, decojiți toți ardeii. Aceasta este probabil cea mai migăloasă parte a rețetei. După decojire, în cratiță va rămâne multă zeamă; nu o aruncați, deoarece veți avea nevoie de ea mai târziu.

3. La baza fiecărui borcan, puneți cățeii de usturoi tăiați în formă de rondele și boabele de piper negru. Apoi așezați ardeii întregi, cu tot cu semințe.

4. Adăugați sarea, zahărul și oțetul în fiecare borcan (puteți folosi și oțet de 9%).

5. Umpleți borcanele cu zeama rămasă în vas și ajutați-vă de o țepușă de lemn pentru a elimina toate bulele de aer.

Sfat: Dacă nu v-a ajuns zeamă, puteți adăuga apă clocotită. Borcanele trebuie să fie umplute cu ochi.

6. Acoperiți borcanele cu capace sterilizate, fără să le închideți etanș și puneți-le într-o cratiță încăpătoare, tapetată la bază cu un prosop de bucătărie. Turnați apă fiartă în vas, astfel încât să ajungă până la „umerașele” borcanelor. Puneți cratița pe aragaz, la foc mare, și aduceți apa în punctul de fierbere. După aceasta, faceți focul mai mic, acoperiți vasul cu capac și sterilizați borcanele de 1 l timp de 15 minute.

7. Scoateți borcanele din cratiță și înfiletați-le etanș cu capace. Întoarceți-le cu susul în jos și acoperiți-le cu o pătură călduroasă. Lăsați-le să se răcească la temperatura camerei, apoi depozitați-le în cămară sau într-un dulap din apartament. Savurați iarna ardeii obținuți cu multă plăcere!

Pe timp de iarnă, aceștia se vor potrivi cu absolut orice fel de mâncare! Îi puteți consuma drept aperitiv, garnitură sau pur și simplu pe pâine. Sunt incredibil de delicioși! Iar secretul gustului lor constă în faptul că ardeii sunt marinați împreună cu semințele! Vă recomandăm să-i încercați neapărat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!