Conservăm pepenii verzi în borcane pentru iarnă (fără coajă)! Rețeta va fi apreciată de toți amatorii de murături!

Dacă și dvs. adorați gustul pepenelui verde marinat pe timp de iarnă, atunci nu trebuie să ratați această rețetă. Veți obține o gustare delicioasă și foarte savuroasă în doar câteva minute. Merită să încercați rețeta. Este foarte ușoară!

INGREDIENTE:

– pepene verde;

– 3 crenguțe de mărar;

– 1 cățel de usturoi;

– 50 g de sare grunjoasă;

– 100 g de zahăr;

– 80 ml de oțet de 9 %;

– apă clocotită.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați pepenele verde în bucăți aleatorii, îndepărtându-i coaja.

2. După aceasta, la baza fiecărui borcan de 3 l adăugați 3 crenguțe de mărar și 1 cățel de usturoi tăiat în jumătate. Umpleți-le cu bucățile de pepene verde. În final, adăugați sarea, zahărul și oțetul.

3. Umpleți borcanele cu apă clocotită, turnând câte puțin, ca să nu crape. Acoperiți-le cu capace sterilizate, fără să le închideți etanș și lăsați pepenele verde să se sterilizeze timp de 10 minute.

4. După aceasta, va trebuie să vărsați marinada de 2 ori din borcane, să o aduceți în punctul de fierbere și să le umpleți din nou. O altă metodă mai ușoară ar fi să le sterilizați într-o cratiță cu apă timp de 10 minute din momentul clocotirii. Alegeți metoda cea mai potrivită pentru dvs.

5. Înfiletați borcanele cu capace și întoarceți-le cu susul în jos. Înveliți-le cu o pătură călduroasă și lăsați-le sub ea până când se vor răci complet. După aceasta, le puteți depozita în cămară. Savurați iarna pepenele verde marinat cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!