Cornulețe cu brânză dulce de vaci — și delicioase, și folositoare!

Cornulețele preparate după această rețetă simplă au gust fin de brânză, crustă ușor crocantă, textură stratificată și aromă plăcută de unt! Nu sunt numai gustoase, dar și folositoare (conțin multă brânză și puțin zahăr). Puteți să le oferiți chiar și copiilor, care nu iubesc brânza dulce de vaci — s-ar putea nici să nu-i observe prezența. Pregătiți și gustați neapărat aceste cornulețe!

INGREDIENTE:

-350 g de brânză dulce de vaci (uscată, granulară);

-270 g + o lingură de făină (pentru presărarea suprafeței de lucru);

-140 g de unt rece;

-70 g de zahăr;

-1/3 linguriță de sare;

-1.5 lingurițe de praf de copt;

-8 g de zahăr vanilat;

-zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați făina, praful de copt și sarea într-un bol adânc. Dați untul rece (puteți să-l dați pentru 10 minute la congelator) prin răzătoarea mare, scufundându-l periodic în făină și amestecându-l deodată cu ea.

2.Adăugați brânza. Dacă doriți, puteți să o treceți printr-o strecurătoare măruntă. Noi am lăsat-o ca atare, deoarece ne place să simțim granulele de brânză prin aluat.

3.Frământați aluatul până se va aduna sub formă de bilă. El nu trebuie să fie omogen. Realizați rapid acest proces, ca să evitați topirea untului: drept rezultat, aluatul devine lipicios.

4.Puneți aluatul într-o pungă de plastic sau înveliți-l în folie alimentară. Dați-l la frigider pentru 40-60 minute.

5.Scoateți aluatul din frigider și divizați-l în 4 părți aproximativ egale.

6.Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire, cu grosimea de aproximativ 3 mm, pe masa presărată cu puțină făină (între timp dați aluatul rămas la frigider, ca să nu se topească untul din compoziția lui). Uniformizați-i marginile cu ajutorul unui capac rotund.

7.Presărați foaia rotundă de aluat cu aproximativ 2 lingurițe de zahăr tos amestecat cu zahărul vanilat (dacă doriți, puteți să adăugați mai mult — după gust). Apoi treceți de câteva ori cu sucitorul pe suprafața ei, ca să bătătoriți zahărul.

8.După aceasta divizați-o în 16 sectoare. Rulați câte un cornuleț din fiecare sector — de la bază spre vârf. Ca să evitați desfacerea cornulețului, lipiți-i „cusătura” și presați-l puțin cu degetul.

9.Așezați cornulețele pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu liber între ele.

10.Coaceți-le timp de 15-20 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C.

Timpul și temperatura de coacere pot depinde de caracteristicile cuptorului dumneavoastră, dimensiunea cornulețelor și gradul dorit de rumenire.

11.Presărați-le cu zahăr pudră și serviți-le.

Aluatul pentru aceste cornulețe poate fi păstrat la frigider pe parcursul a 2-3 zile. De asemenea, puteți să-l congelați. Dacă doriți, puteți să adăugați scorțișoară, gem etc. în cornulețe — vor fi încă mai gustoase. Gătiți cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!