Covoraș pufos, confecționat în condiții casnice. Nu se deosebește de cele din comerț!

Este chiar simplu de confecționat un covoraș din plasă de bumbac și fire de tricotat! Suntem siguri că fiecare dintre voi poate să-l facă. Puteți să realizați orice model, să folosiți orice culori. Dați frâu liber imaginației! De asemenea, puteți să folosiți resturile de fire: astfel covorașul va avea un preț extrem de redus. Covorașul pufos și moale reprezintă un element decorativ minunat!

AVEȚI NEVOIE DE:

-plasă de bumbac, cu dimensiunile de 37 x 50 cm (poate fi găsită în mercerii);

-aproximativ 400 metri de fire de tricotat (cu cât sunt mai groase, cu atât mai bine);

-panglică satinată cu lățimea de 2.5 cm;

-un dreptunghi din carton, cu dimensiunile de 4 x 30 cm;

-o croșetă;

-un foarfece;

-bandă de mascare sau scotch obișnuit.

MOD DE LUCRU:

1.Fixați panglica pe marginea plasei de bumbac, îndoind-o în jumătate. Apoi coaseți-o cu ajutorul mașinii de cusut — la 1 mm distanță de marginile ei libere.

2.Lucrați marginea covorașului cu ajutorul croșetei: introduceți croșeta într-un ochi de pe marginea plasei și scoateți o buclă de fir prin el, după care introduceți-o în următorul ochi de pe margine și scoateți încă o buclă. Apoi treceți firul prin cele 2 bucle, unindu-le.

3.Introduceți croșeta în următorul ochi și scoateți o buclă prin el, după care treceți firul prin cele 2 bucle de pe croșetă.

4.Procedând similar, lucrați toată marginea covorașului. Ca să-i acoperiți colțurile cu fir, lucrați 3 bucle din ochiul din fiecare colț, procedând ca la pasul 3 cu fiecare dintre ele.

5.Trasați modelul, pe care vreți să-l realizați, pe plasa de bumbac, folosind o cariocă.

6.Rulați firul de tricotat pe dreptunghiul de carton, fixându-i capetele de el cu ajutorul bandei de mascare (scotch de hârtie) — într-un singur strat. Apoi tăiați-l cu foarfecele la nivelul uneia dintre marginile lungi ale dreptunghiului.

7.Procedând similar, pregătiți fire scurte de toate culorile, pe care vreți să le folosiți.

8.Îndoiți un fir scurt în jumătate. Introduceți croșeta în primul ochi de pe una dintre marginile plasei, după care introduceți-o în colțul îndoit al firului și treceți firul prin ochi. Treceți capetele firului respectiv prin bucla rezultată și înnodați-l bine. 

9.Următorul fir se introduce și se înnoadă în al treilea ochi de pe margine, adică se lasă un ochi liber. Lucrați în acest fel toată marginea covorașului, folosind culorile alese.

10.Următorul rând se lucrează în „tablă de șah” (pe următorul rând de ochiuri): firele se introduc în ochiurile, care corespund ochiurilor libere de pe rândul precedent.

11.În acest fel covorașul se confecționează dinspre margini spre centru. Doar priviți cât este de pufos.

12.Puteți să-l folosiți în camera de baie sau în dormitor, punându-l lângă pat.

Spor la treabă!

New