Crăciunel, cactus de crăciun, schlumbergera truncata: cum o faceți să înflorească? O metodă extrem de simplă!

Crăciunelul sau cum i se mai spune cactusul de Crăciun este un locuitor frecvent al apartamentelor noastre. Tentați de frumusețea înfloririi sale de iarnă, mulți cumpără această plantă în magazine sau cer un pui de la prieteni. Dar ce ghinion: în ciuda respectării tuturor condițiilor de creștere, după un an, în perioada necesară, planta refuză să înflorească! Există vreo modalitate de a o ajuta? De fapt, este foarte simplu!

Să presupunem că floarea are suficientă lumină, i-a fost asigurat regimul termic (18-20°С) și irigarea moderată, dar florile întârzie să apară. Mai mult decât atât, planta nu arată foarte bine. Ce e de făcut? Vom analiza o metodă și cum aceasta funcționează, folosind 2 plante ca exemplu: una arată mai bine – nu o vom atinge, a doua este slăbită – pe ea vom verifica metoda propusă de prelucrare.

Pentru a remedia situația, aveți nevoie de cea mai obișnuită aspirină! Zdrobiți pastila și dizolvați-o în 1l de apă călduță (dacă aveți puține plante, micșorați cantitatea de aspirină și apă).

Stropiți floarea cu soluția obținută o dată pe zi timp de 2-3 zile. Important! Nu udați planta, stropiți-o. Iar regimul de irigare și de iluminare poate rămâne același. Este dificil de spus cât va dura „tratamentul” în cazul dumneavoastră, dar, de obicei, după câteva săptămâni, îmbunătățirile sunt vizibile.

Peste aproximativ 1 lună, planta nr.2 a ajuns din urmă planta nr.1 după numărul de frunze și a înflorit.

Continuați să stropiți planta încă o perioadă de timp și, după ce înflorește, admirați florile viu colorate, care înfrumusețează casa pe timp de iarnă.

Spor la grădinărit!