Cremă de brânză — foarte gustoasă și delicată. Preparați-o în propria dumneavoastră bucătărie!

Crema de brânză este un produs foarte gustos și gingaș, care deseori este inclus în creme, supe sau este folosit în calitate de gustare separată. Deseori prețurile variantelor comerciale de cremă de brânză „mușcă”. Însă cât este de minunat că există rețete de pregătire a acestui preparat în condiții casnice. Gustul lui nu este mai prejos de cel al brânzeturilor internaționale, precum ricotta, mascarpone sau Philadelphia.

Ca să preparați crema de brânză, aveți nevoie de minimul de ingrediente și efort. Iar timpul necesar pentru maturarea și căpătarea consistenței necesare a brânzei este puțin mai îndelung. De aceea, înarmați-vă cu răbdare și începeți gătitul.

P.S. Cu câteva ore înainte de începerea preparării cremei de brânză, scoateți toate ingredientele din frigider și lăsați-le să se încălzească până la temperatura camerei.

INGREDIENTE:

-1 litru de lapte;

-200 g de smântână fermentată 20%;

-400 ml de smântână pentru gătit (cu conținut ridicat de grăsime — 20% sau mai mult).

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați laptele și smântâna pentru gătit într-o cratiță. Adăugați smântâna fermentată și amestecați foarte bine.

2.Puneți cratița într-un loc cald până la acrirea amestecului lactat. Trebuie să se formeze un cheag brânzos destul de dens. Acrirea poate să dureze de la 6 ore până la 24 ore, în funcție de temperatura din încăpere și calitatea produselor lactate.

3.După sfârșirea etapei de acrire, realizați în cheag tăieturi sub formă de rețea, folosind un cuțit subțire și lung. Tăiați până la fundul cratiței și străduiți-vă să nu deteriorați structura cheagului.

4.Acoperiți cratița cu un capac și puneți-o pe cel mai mic foc. Încălziți amestecul până va deveni fierbinte, fără să-l clocotiți. Dacă zerul va începe să clocotească, iar suprafața cheagului va rămâne rece, opriți focul pentru puțin timp și lăsați viitoarea brânză să se odihnească. Apoi aprindeți iarăși focul și continuați să o încălziți pe foc redus. Cum numai suprafața cheagului va deveni caldă, opriți focul și lăsați-l să se răcească pe parcursul a 12 ore. În acest timp compoziția se va matura definitiv.

5.Pregătiți strecurătoarea. Tapetați-o cu tifon împăturit în câteva straturi. Turnați cu grijă conținutul cratiței în strecurătoare.

6.Legați capetele tifonului, formând un săculeț. Așezați o farfurie plată sau un tocător peste săculețul respectiv, după care puneți o greutate pe ea. Dați „construcția” obținută la frigider pentru aproximativ 4 ore (puteți să o lăsați puțin mai mult). În acest timp zerul trebuie să se scurgă în totalitate.

7.Veți obține o cremă de brânză foarte gingașă, preparată în condiții casnice. Trebuie să o scoateți din tifon și să o transferați într-un recipient vidat sau unul cu capac ermetic. Ca să îmbunătățiți calitatea cremei de brânză, țineți-o în recipientul închis pe parcursul câtorva zile, după care utilizați-o cum doriți.

SFATURI:

1.În calitate de loc cald pentru acrire, puteți să folosiți spațiul de lângă calorifer sau aragazul, pe care ați preparat ceva cu puțin timp în urmă. De asemenea, puteți să utilizați ceva asemănător cu baia de aburi, adică să puneți cratița cu compoziția pentru brânză în apă caldă, pe care trebuie să o schimbați periodic. Aveți grijă să nu încălziți prea tare compoziția, deoarece nu este necesar să o prelucrați termic, ci doar să creați condițiile favorabile pentru acrirea ei rapidă.

2.Acrirea produselor lactate pentru crema de brânză trebuie să se producă pe cale naturală. Dar dacă procesul nu evoluează în niciun fel sau nu aveți suficient timp la dispoziție, puteți să adăugați puțin suc de lămâie.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!